26 maart 2023
FC Dordrecht 0-0 Helmond Sport
Matchoholic stadion

Doelpuntloos gelijkspel in Dordrecht

Helmond Sport heeft vanmiddag in Dordrecht een doelpuntloos gelijkspel behaald tegen de plaatselijke FC. Dit was een terechte uitslag, de wedstrijd in het Mathoholic Stadion verdiende namelijk geen winnaar.

Dordt_VanOoijen.jpgPeter van Ooijen aan de bal.

Trainer Bob Peeters had in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Telstar een wijziging in de basis aangebracht, Peter van Ooijen nam de plaats over van de afwezige Eros Maddy. Het betrof hier echter geen één-op één vervanging. Waar Maddy doorgaans als linkervleugelspits acteert, was Peter van Ooijen vrijwel altijd in de as te vinden achter het spitsenduo Goselink-Kaars. Bij balbezit was het back Gabriël Çulhacı die doorschoof naar de linksbuiten positie.

Dordt_Culhaci.jpgFC Dordrecht speelde met twee spitsen, Çulhacı schoof in balbezit steeds door naar voren.

In de eerste helft had de nummer voorlaatst van de KKD het meeste balbezit, maar afgezien van een doelkans voor rechtsback Vincent Schippers leverde dit niets op. Voor Helmonds doelgevaar was het wachten tot de slotfase van de eerste helft. Jelle Goselink kopte tot twee keer toe van dichtbij richting het doel van de Belgisch-Ierse keeper Liam Bossin. Daarnaast zag de op links doorgebroken Gabriël Çulhacı zijn schot voorlangs gaan.

Dordt_Goselink2.jpgDe kopballen van Jelle Goselink troffen geen doel.

De tweede helft begon zoals de eerste, namelijk met een licht overwicht van de thuisclub. De van Feyenoord gehuurde spits Tidjany Touré tekende voor de eerste doelkans na de hervatting, en dat zou lange tijd ook de enige blijven in deze droevige vertoning. Helmond Sport wist zelfs geen kans te scheppen uit een vier-tegen-twee situatie, de mee naar voren gekomen centrale verdediger Mees Kreekels liep zich met de bal aan de voet vast.

Dordt_Havekotte3.jpgDoelman Mike Havekotte had een rustige middag.

Naar het einde toe was Helmond Sport wat nadrukkelijker aanwezig op de Dordtse speelhelft, en kreeg het nog een opgelegde kans om de Schapenkoppen de zevende achtereenvolgende nederlaag toe te brengen. Nadat de uitgekomen Bossin de bal maar half had weggewerkt, kwam deze via Arno Van Keilegom voor de voeten van Elmo Lieftink terecht. Laatstgenoemde had de bal (weliswaar vanaf een behoorlijke afstand) in het lege doel kunnen schieten, maar koos er tot ieders verbazing voor om Martijn Kaars in de diepte weg te sturen. Ook de Helmondse clubtopscorer had dit niet verwacht, het was het meteen het laatste memorabele moment van een wedstrijd die eigenlijk maar beter helemaal kan worden vergeten.

Dordt_Lieftink.jpgElmo Lieftink had van afstand een poging kunnen wagen op een 'gestolen' 0-1.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Gabriël Çulhacı; Lukas Vankerkhoven, Elmo Lieftink; Arno Van Keilegom, Martijn Kaars, Peter van Ooijen (78’ Gaétan Bosiers); Jelle Goselink (78’ Jafar Arias).
Geel: Van Vlerken (14’), Kaars (58’) en Van den Eynden (82’), allen voor neerhalen tegenstander.
Op de bank en niet ingevallen: Tom Beugelsdijk, David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Marcus Scholten, Emir Terzi, Jarno Lion, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Eros Maddy, Håkon Lorentzen, Bryan van Hove, Michael Chacón, Dylan van Diepen en Robin van der Meer.