26 april 2019
Jong FC Utrecht 1-1 Helmond Sport
Sportcomplex Zoudenbalch

Ook geen uitzege bij Jong FC Utrecht

Helmond Sport heeft vanavond in zijn laatste uitwedstrijd de kans laten liggen om dit seizoen een uitzege te behalen, bij hekkensluiter Jong FC Utrecht werden de punten gedeeld. Het team van Robby Alflen was op Sportpark Zoudenbalch de betere ploeg, maar zag door een fabelachtige treffer de Utrechtenaren langszij komen.

Met een totaal andere laatste linie als in de derby tegen FC Eindhoven trad een zoals te doen gebruikelijk door veel blessures en een enkele schorsing gehavend Helmond Sport aan in de 'kelderkraker'. Vanaf het begin nam Helmond Sport het initiatief, halverwege de eerste helft volgde de verdiende beloning in de vorm van de openingstreffer. Na goed doorzetten van rechtsback Maikel Verkoelen kwam de bal bij Richelor Sprangers die vanuit de draai de verste hoek vond (21' ;0-1).
Even later had Bram Zwanen wat minder fortuin met een schot vanaf de zestien meter, hier kon Utrecht keeper Thijmen Nijhuis nog wel de vingers achter krijgen. De doelman aan de andere kant Stijn van Gassel had het voor de rust erg rustig, maar werd na de hervatting tot zijn schrik door Mitchell van Rooijen met een hakbal (een kopie van de legendarische treffer van Utrechtenaar Willy Carbo 35 jaar geleden) gepasseerd (49' ;1-1).

Na deze gelijkmaker zakte Helmond Sport behoorlijk weg, maar door het inbrengen van Jong FC Utrecht huurling Odysseus Velanas (hij raakte kort na zijn komst in de winterstop naar Helmond langdurig geblesseerd) kantelde de wedstrijd weer volledig in Helmonds voordeel. De 254 toeschouwers (er waren dus maar weinig mensen die voorafgaand aan Koningsnacht het jeugdcomplex aan de Koningsweg bezochten) zagen hoe hij tot twee keer toe de 1-2 op de schoen had, ook Maikel Verkoelen kwam nog in kansrijke positie. Na dit gelijkspel blijft Helmond Sport op de voorlaatste plaats staan, met de dreiging dat een onverhoopte nederlaag op de laatste speeldag tegen TOP Oss kan resulteren in een laatste positie in de eindrangschikking van de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Maikel Verkoelen, Nick de Louw, Kjell Knops, Ron Janzen ; Bram Zwanen, Steven Edwards, Joeri Poelmans; Richelor Sprangers (89' Diego Snepvangers), Juul Respen, Dylan George (64' Odysseus Velanas). 
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Dean Koolhof, Albian Muzaqi, Daan Ibrahim, Dion van Horne, Jamie Watt (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Bart Meijers, Jordan van der Gaag, Maiky Fecunda, Jeroen Verkennis, Dylan de Braal, Bodi Brusselers en Arne Naudts. 
Geschorst: Tibeau Swinnen.