26 oktober 2018
Helmond Sport 1-1 MVV Maastricht
GS Staalwerken Stadion

Zesde gelijkspel Helmond Sport

Helmond Sport is nog in afwachting van de eerste zege van het seizoen, in de elfde competitiewedstrijd werden de punten maar weer eens gedeeld, nu met MVV. In het SolarUnie Stadion keek het team van Robby Alflen lange tijd tegen een achterstand aan, maar in de blessuretijd lag de volle winst tot twee keer toe voor het grijpen.

De 1.257 toeschouwers kregen kwalitatief weliswaar geen hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld, maar hoefden zich ook niet te vervelen. In het eerste kwart kwamen beide teams al tot een drietal doelkansen, voor de thuisclub kwam spits Arne Naudts twee maal in scoringspositie. De derde kans van de gasten leverde echter de openingstreffer op, na een assist van Joeri Schroijen kon de vrijstaande Jerome Deom (gehuurd van Standard Luik) vanaf tien meter afronden (23' ;0-1). 
De puur linksbenige Schroijen was voor de rust de gevaarlijkste aanvaller bij de Limburgers, hij swichte ook regelmatig naar de rechtervleugel waar linksback Poelmans geen vat op hem kreeg. Vijf minuten voor de rust had hij de 0-2 op de schoen (nu ingeleid door een fout van centrale verdediger Dylan de Braal), maar zijn inzet ging net naast. Voor die tijd had Arne Naudts al zijn derde doelkans gemist, en amper zeven minuten na de hervatting kwam daar een vierde bij.

Net nadat MVV-spits Antony van den Hurk de kans op de 0-2 had laten liggen (wederom na voorbereidend werk van Schroijen), paste Robby Alflen een dubbele wissel op het middenveld toe. Met Edwards kwam er wat meer ‘power’ in de ploeg, Zwanen moest door loopacties voor wat meer diepte zorgen. De gelijkmaker zou echter uit een stilstaande situatie komen, Diego Snepvangers krulde een vrije trap van ruim twintig meter fraai over de muur (81’ ;1-1).
Met deze stand leken beide teams geen genoegen te nemen, zo kwam Helmond Sport in de laatste minuut van de officiële speeltijd op de counter in een 4 tegen 2 situatie. Naudts en Zeldenrust speelden dit echter niet optimaal uit waarna de inzet van Naudts werd geblokt, en ook drie minuten in blessuretijd had de Belgische spits meer kunnen doen met een vrije schietkans vanaf tien meter.
Door dit gelijkspel passeert Helmond Sport in de ranglijst Jong FC Utrecht en staat nu achttiende. Volgende week vrijdag is er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan tegen Almere City FC.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Stijn van Gassel - Maiky Fecunda, Dylan de Braal, Bart Meijers, Joeri Poelmans - Bodi Brusselers (61' Bram Zwanen), Tibeau Swinnen, Jordan van der Gaag (61' Steven Edwards), Diego Snepvangers (86' Richelor Sprangers) - Arne Naudts, Furghill Zeldenrust.
Geel: Van de Gaag (23' ;neerhalen tegenstander) en Zwanen (75' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Koen Wesdorp, Jeroen Verkennis, Ron Janzen en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Nick de Louw, Kjell Knops, Daan Ibrahim, Dean Koolhof, Albian Muzaqi en Jamie Watt (keeper).