26 oktober 2020
Excelsior Rotterdam 4-0 Helmond Sport
Van Donge & De Roo Stadion

Helmond Sport uitgeschakeld door Excelsior

Helmond Sport is in de eerste ronde van het KNVB-Bekertoernooi uitgeschakeld, in het Van Donge & De Roo Stadion werd met 4-0 verloren van Excelsior.

Excel_Vereijken-Omarsson.jpg

In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Telstar had trainer Wil Boessen een tweetal wijzigingen doorgevoerd in de basis. De niet helemaal fitte Jeff Stans was vervangen door in de basis debuterende Maxime de Bie, daarnaast was de in de competitie nog doelpuntloze spits Jordy Thomassen uit de ploeg gelaten ten faveure van Jelle Goselink.
Het Helmondse aanvalsspel kreeg echter vooral kleur door toedoen van Karim Loukili, de linksbuiten zorgde na drie minuten al voor de eerste doelpoging. Een klein kwartier later lukte het hem bijna om Jelle Goselink vrij voor het doel van Alessandro Damen te zetten, de huurling van Almere City kon zijn voorzet echter net niet bereiken.

De thuisclub was in de openingsfase echter ook twee maal gevaarlijk geweest. Ahmad Mendes Moreira schoot in kansrijke positie huizenhoog over, balverlies van Sander Vereijken (die afgezien van deze fout wederom een prima partij speelde op het middenveld) bood de IJslandse spits Elías Már Ómarsson zijn eerste (maar zeker niet de laatste) kans van de wedstrijd. De openingstreffer van de gastheren kwam niet van deze topscorer van de KKD, het was middenvelder Reuven Niemeijer die vanaf tien meter een assist van Ahmad Mendes Moreira onhoudbaar afrondde (26’ ;1-0).

Excel_Goselink.jpg

De pre-assist bij deze tegengoal was een voorzet vanaf de achterlijn van Joël Zwarts, het lukte Maxime De Bie niet om deze "eruit te halen". Verder liet de huurling van KV Mechelen als (defensieve) middenvelder een degelijke indruk achter. Karim Loukili had zijn goede optreden kunnen belonen met de verdiende gelijkmaker, maar zijn schot van vijftien meter ging via de lat over. Ook de (net zoals Goselink) behoorlijk onzichtbare Arno Van Keilegom had de 1-1 op de voet, maar hij kwam niet iets te kort om de prachtige buitenkant-rechts pass van Lance Duijvestijn te verzilveren. De thuisclub ging wat beter met de kansen om, een voorzet van links van Robin van der Meer werd door Ómarsson fraai binnen gekopt (44’ ;2-0).

Na de rust was het wederom Loukili die voor het eerste Helmondse gevaar zorgde, even daarna gevolgd door een (niet al te best gerichte) kopbal van de mee opgekomen centrale verdediger Alec Van Hoorenbeeck. Net nadat Loukili nogmaals de lat had geraakt bij een prima afstandsschot, beslisten de Kralingers de wedstrijd. Uit een voorzet van rechtsback Siebe Horemans zorgde de zoon van Ómars (in IJsland krijg je als man standaard de naam van je vader mee met als toevoeging ‘son’) voor zijn tweede goal van de avond (61’ ;3-0).

Het laatste half uur had (conform de blessuretijd uit de wedstrijd VVV-Ajax) net zo goed achterwege gelaten kunnen worden. Maar Joël Zwarts zal het met deze stelling zeker niet eens zijn, hij poeierde namelijk nog een bal via de onderkant van de lat in het doel van gelegenheidsaanvoerder Stijn van Gassel (68’ ;4-0).

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Orhan Džepar, Dean van der Sluijs ; Lance Duijvestijn (80' Jordy Thomassen), Maxime De Bie, Sander Vereijken ; Arno Van Keilegom (68' Gaétan Bosiers), Jelle Goselink, Karim Loukili (68' Juul Respen).
Op de bank en niet ingevallen: Jeff Stans, Guus Joppen, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Geel: Džepar (30' ;neerhalen tegenstander) en Reith (85' ;neerhalen tegenstander).
Afwezig: Dani Theunissen en Berk Cetin.