27 januari 2017
Achilles '29 1-2 Helmond Sport
Sportpark de Heikant

Helmond Sport in slotfase voorbij Achilles'29

Helmond Sport heeft vanavond met 1-2 gewonnen van hekkensluiter Achilles'29. Het team van Roy Hendriksen kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong, maar zag de Groesbekers na de hervatting steeds meer terrein winnen. Na een eigen goal van Robert van Koesveld leek HS met een puntendeling genoegen te moeten nemen, maar in de slotfase scoorde de huurling van Heerenveen ook nog in het andere doel.

Op het sneeuwvrij gemaakte kunstgrasveld op Sportpark De Heikant waren de eerste twee kansen voor Teije ten Den, de eerste schoot hij van dichtbij tegen Achilles-doelman Robert te Loeke, de tweede was een kopbal van wat verderaf. Vier minuten later was Ten Den ook betrokken bij de openingstreffer, maar zowel het voorbereidende werk alsmede de afronding van deze fraaie aanval kwam op naam van Robert Braber (27' ;0-1).

Net na deze voorsprong werd doelman Kaya voor het eerst aan het werk gezet, een kopbal van Jop van Steen kwam echter recht in zijn handen. Vier minuten voor de rust kwam HS met de schrik vrij toen spits Emir Smajic vanaf vijf meter mocht aanleggen, zijn inzet ging echter over het doel. Het zou de voorbode zijn voor een tweede helft waarin het team van ex-HS trainer Eric Meijers steeds meer vat op het spel kreeg, twintig voor tijd resulteerde dit in een eerste kans voor invaller Niek Versteegen.

Ook na het wegsturen van Jop van Steen (hij kwam vanachter hard in op Furgill Zeldenrust) bleef de gelijkmaker in de lucht hangen, deze viel vervolgens uit de lucht toen Robert van Koesveld een vrije trap achter zijn eigen doelman werkte (82' ;1-1). Niek Versteegen leek even daarna zelfs op weg naar de 2-1, maar werd uiteindelijk door een prima verdedigende actie van Maikel Verkoelen (vandaag in het centrum van de verdediging, Warmolts was geschorst na aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Oss) daarvan afgehouden. Robert van Koesveld kon in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd zijn ongelukkige actie nog wegpoetsen, uit een corner van Marc Höcher kopte hij de winnende treffer binnen (89' ;1-2). 

Na deze zege staat HS op de zesde plaats van de Jupiler League, in de eindklassering geeft deze positie nog net rechtstreekse toegang op de tweede ronde van de play-offs. A.s. vrijdag staat in Leeuwarden de uitwedstrijd tegen Cambuur op het programma, een rechtstreekse concurrent in deze strijd.
 

Opstelling Helmond Sport (1-4-4-2 formatie):
Ferhat Kaya - Jeroen Verkennis, Maikel Verkoelen, Robert van Koesveld, Gillian Justiana - Furhgill Zeldenrust, Steven Edwards, Robert Braber, Marc Höcher - Jordy Thomassen, Teije ten Den.
Op de bank en niet ingevallen: Ron Janzen, Jason Bourdouxhe, Giovanni Hiwat, Yaël Eisden, Maiky Fecunda, Sam Strijbosch, Shpend Hasani, Nick de Louw, Stijn van Gassel (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Geel: Justiana (90'+3 ;tijdrekken).
Afwezig: Warmolts (geschorst) en Vicento (geblesseerd).

Achilles '29 - Helmond Sport 27 januari 2017