27 februari 2021
FC Dordrecht 2-1 Helmond Sport
Matchoholic stadion

Pijnlijke nederlaag Helmond Sport bij FC Dordrecht

Helmond Sport is met lege handen huiswaarts gekeerd na het bezoek aan hekkensluiter FC Dordrecht. Net als afgelopen dinsdag tegen Jong PSV haalde het team van Wil Boessen geen moment het voor dit seizoen gebruikelijke acceptabele niveau.

Dordt_Dzepar.jpgOrhan Džepar in duel met Naoufal Bannis (huurling van Feyenoord).

Al vanaf het begin had Helmond Sport had het bijzonder lastig tegen de Schapenkoppen, binnen tien minuten had Naoufal Bannis al twee enorme kansen om de score te openen. Deze Feyenoord-huurling stond samen met de Griek Nikolas Agrafiotis in de tweemansvoorhoede van Dordrecht, het Helmondse centrale verdedigingsduo (met Orhan Džepar in de plaats van de geblesseerde Guus Joppen) had daar weinig vat op.

Dordt_VanHoorenbeeck.jpg

Het zou meer dan een half uur duren voordat Helmond Sport van zich deed spreken aan de Krommedijk. Wellicht tekenend voor het spelbeeld ontstond de eerste kans uit een counter, de pass van Karim Loukili bereikte de volledig vrijstaande Arno Van Keilegom echter net niet. Een minuut later kreeg de huurling van KV Mechelen de bal wel in kansrijke positie in de voeten gespeeld, maar toen treuzelde hij veel te lang. Verder dan wat weinig overtuigende pogingen van Gaétan Bosiers (in de basis op het middenveld voor de geschorste Sander Vereijken) en Van Keilegom kwam Helmond Sport voor de rust verder niet.

Dordt_Bosiers.jpg

Na de hervatting werd het nog een graadje erger. Doelman Stijn van Gassel kwam nog met de schrik vrij toen hij een (zwak) schot van Richie Musaba verkeerd beoordeelde, de paal bracht namelijk redding. Twee minuten later werd een volgende fout van de Helmondse keeper hem funest, ook deze inzet van Musaba viel in de categorie houdbaar (52’ ;1-0). Dezelfde Musaba kreeg een paar minuten later nog een kans, om vervolgens halverwege de tweede helft alsnog zijn tweede treffer te maken. Dean van de Sluijs liet de rechtermiddenvelder van zich weglopen na een pass van Naoufal Bannis, Van Gassel werd vervolgens door een subtiele afronding gepasseerd (66’ ;2-0).

Dordt_Bosiers2.jpg

Terwijl de Helmondse organisatie in verdedigend opzicht geheel overboord was gezet, kwam er wel de nodige dreiging voor het doel van de Belgisch-Ierse keeper Liam Bossim. Daar hielp Dordrecht zelf ook aan mee, zo schoot Devon Koswal bijna in eigen doel. De aansluitingstreffer kwam op naam van Jordy Thomassen, met een fraai schot vanaf twintig meter (74’ ;2-1). Thomassen was tien minuten daarvoor in het veld gekomen voor de volstrekt onzichtbare Bosiers, wat later zou Boessen ook nog de aanvallers Hendrikx en Respen brengen.

Dordt_Duijvestijn2.jpg

Het zou echter niet mogen baten, Thomassen was met een kopbal op de lat de enige die in de buurt van de gelijkmaker kwam. Dordrecht liet ondertussen zien hoe je situaties van drie aanvallers tegen slechts een verdediger nog kunt verprutsen, met een nipte 2-1 nederlaag kwam Helmond Sport feitelijk nog goed weg.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Orhan Džepar, Dean van der Sluijs ; Lance Duijvestijn, Maxime De Bie (88' Kay van de Vorst), Gaétan Bosiers (64' Jordy Thomassen) ; Arno Van Keilegom (72' Jessy Hendrikx), Jelle Goselink, Karim Loukili (72' Juul Respen).
Geel: Bosiers (62' ;hands), Hendrikx (77' ;neerhalen tegenstander) en Reith (81' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jeff Stans, Aaron Bastiaans, Joël Roeffen, Ramon de Wilde, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Sander Vereijken (geschorst), Guus Joppen en Dani Theunissen (beiden geblesseerd).