27 augustus 2021
Helmond Sport 1-0 Jong PSV
GS Staalwerken Stadion

Eerste zege Helmond Sport!!

Helmond Sport heeft de eerste zege van het seizoen binnen, in het SolarUnie Stadion werd een verdiende 1-0 zege geboekt op Jong PSV. Centrale verdediger Robin van der Meer werd door een rake kopbal uit een corner de matchwinnaar.

PSV_VanLandschoot.jpg

Jellert Van Landschoot was ook vandaag een van de dragende spelers

Onder het motto "Never change a loosing team" had Wil Boessen voor exact dezelfde formatie gekozen als in de afgelopen drie (verloren) wedstrijden. In deze vertrouwde samenstelling begon Helmond Sport echter wat onzeker, wat resulteerde in kleine kansjes voor de gasten. Gaandeweg de eerste helft kreeg Helmond Sport meer grip op de wedstrijd, echter zonder gevaarlijk te worden. Een vrije trap van Arno Van Keilegom in het zijnet zou normaliter dit verslag nooit hebben gehaald, maar bij gebrek aan andere serieuze doelpogingen....

PSV_Reith.jpg

Voor Boyd Reith geldt (uiteraard) hetzelfde als voor Van Landschoot.

Na de rust werd het allemaal veel energieker. Spits Jelle Goselink zag zijn kopbal uit een corner door toedoen van rechtsback Livano Comenencia uit het doelvlak verdwijnen. Goselink is trouwens de speler die in de eerste drie speelronden van de KKD de meeste doelpogingen op zijn naam schreef (zestien), en ook degene die het meeste tussen de palen richtte (zeven).

PSV_Goselink.jpg
Clubtopscorer met twee treffers Jelle Goselink dichtbij zijn derde 
 

Zes minuten later gaf Robin van der Meer een uitstekende steekpass op Gaétan Bosiers, maar de huurling van KV Mechelen zou vrij voor keeper Vincent Müller de bal hoog over schieten. Net na het inbrengen van Dylan Seys kwam de verdiende voorsprong tot stand, uit een corner van Arno Van Keilegom kopte de mee opgekomen centrale verdediger Robin van der Meer raak (66' ;1-0).

foto_PSV_VanderMeer1-0.jpg

Robin van der Meer breekt de ban met een kopbal via de grond

Na deze treffer zou het spelbeeld zich verplaatsen naar de Helmondse speelhelft. In deze fase kreeg het PSV-talent Fodé Fofana de kans om zich te laten zien, maar al met al was het optreden van de Eindhovense beloften toch uiterst pover. In blessuretijd kwamen er nog pogingen van de invallers Dante Sealy en Cheick Touré, maar het team van coach Ruud van Nistelrooij had een punt zeker niet verdiend.

PSV_Bosiers.jpgOok in deze wedstrijd werd Gaétan Bosiers gewisseld, net zoals in de voorgaande drie

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte - Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs - Jellert Van Landschoot (90’ Ilias Breugelmans), Gaétan Bosiers (81’ Sander Vereijken), Jarno Lion – Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jules Houttequiet (60’ Dylan Seys).
Geel: Seys (60’ ;opstootje).
Op de bank en niet ingevallen: Paul Fosu-Mensah, Jessy Hendrikx, Bryan van Hove, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Keyennu Lont.

PSV_VanKeilegom.jpgArno Van Keilegom bedankt het publiek persoonlijk