27 september 2022
v.v. UNA 1-2 Helmond Sport
Sportpark Zeelst

Helmond Sport wint oefenduel van UNA

Helmond Sport heeft vanavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen UNA met 1-2 gewonnen. In dit oefenduel werden hoofdzakelijk selectiespelers opgesteld die in competitieverband minder speeltijd hadden gekregen.

Daarnaast stond er een jeugdspeler in de basis in de persoon van Stan Bouwens. Hij tekende ook voor het eerste schot op doel, maar de ex-speler van UNA zag zijn schot met links (deze 16-jarige speler is overigens tweebenig) op de lat belanden. Een minuut later kwam Helmond Sport toch op voorsprong, de in de spits staande testspeler Jordy Saladio schoot vanaf zestien meter via de binnenkant van de paal hard binnen (16’ ;0-1).
Deze 20-jarige Belgische spits is al enige tijd op proef, hij doorliep de jeugdopleiding van KV Mechelen om via Dessel Sport op het hoogste niveau in Luxemburg (Union Titus Pétange en Victoria Rosport) te belanden. Meest recentelijk was hij, op huurbasis, in Letland actief bij FK Liepāja.

In het laatste kwartier voor rust kreeg Helmond Sport, vanavond gecoacht door Dylan Malicheff, volop kansen om de voorsprong tegen de Derde Divisie Zondag amateurs te vergroten. Stan Bouwens, Marcus Scholten en Jelle Goselink misten, maar een door de UNA-doelman makkelijk te vangen schot van Gaétan Bosiers trof wel doel (43’ ;0-2). UNA had overigens (zoals deze doelman) niet zijn allersterkste team opgesteld, maar de ex-HS spelers Aaron Bastiaans en Juul Respen stonden wel in de basis.

Na de hervatting ebde het Helmondse overwicht langzaam maar zeker weg. Waar doelman Robin Mantel in de gehele eerste helft welgeteld maar één redding hoefde te verrichten, had zijn opvolger Ahmed Azmi het in de tweede helft een stuk drukker. De ex-Utrecht keeper had een aantal goede reddingen in huis, werd daarnaast ook een keer geholpen door de paal, maar was kansloos bij een afstandsschot van ruim twintig meter (77’ ;1-2).

Toen de Veldhovense druk ongezonde vormen begon aan te nemen (Helmond Sport bestond op dat moment voor de helft uit jeugdspelers) was het wel een van die jeugdspelers die HS voor een gelijkspel behoedde. Linksback Daan Raijmakers kopte de bal van de doellijn weg, waardoor het kletsnatte Sportpark Zeelst toch met een zege werd verlaten.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Robin Mantel; Emir Terzi, Jarno Lion, Dylan Dassy, Gabriël Çulhacı; Gaétan Bosiers, David Mistrafović; Marcus Scholten, Jelle Goselink, Stan Bouwens; Jordy Saladio.
Ingevallen: Julian Geerts (O18), Lars Zonneveld (O18), Jayden Davelaar (O18), Daan Raijmakers (O18) en Ahmed Azmi (keeper).