27 november 2020
Helmond Sport 1-0 Jong PSV
GS Staalwerken Stadion

Karim Loukili matchwinnaar tegen Jong PSV

Helmond Sport heeft zijn tweede thuiszege op rij behaald. Na de overwinning op Excelsior van twee weken geleden, werd er vanavond met 1-0 gewonnen van Jong PSV. In het SolarUnie Stadion werd Karim Loukili de matchwinnaar, de linksbuiten bekroonde zichzelf met deze treffer voor een uitstekende wedstrijd.

Trainer Wil Boessen had geen wijzigingen in de basis aangebracht in vergelijking met de verloren uitwedstrijd van vorige week bij Jong FC Utrecht. De linksbenige middenvelder Gaétan Bosiers nam dus wederom de rechtsbuiten positie in, de van een blessure herstelde Arno Van Keilegom begon zodoende op de tribune (in Coronatijd is namelijk dat “de bank”). De huurling van KV Mechelen had daar overigens gezelschap van acht andere collega’s, een ongekende luxe tot dusverre in dit seizoen.

PSV_Duijvestijn.jpg

Niet alleen in kwantiteit, maar ook in kwaliteit deed Helmond Sport vanavond van zich spreken. In aanvallend opzicht was Karim Loukili de absolute smaakmaker, na vier minuten spelen stond hij aan de basis voor de eerste Helmondse kans. Nadat hij zijn directe tegenstander Mees Kreekels achteloos voorbij was gelopen, kwam zijn voorzet terecht bij Lance Duijvestijn wiens inzet van dichtbij werd geblokt. De in Helmond geboren Mees Kreekels (zoon van Bertram en kleinzoon van Helmond Sport-topscorer aller tijden Lambert) stond vanavond niet op zijn gebruikelijke plaats in het centrum van de verdediging, als rechtsback had hij het in verdedigend opzicht enorm zwaar. Loukili was een behoorlijk aantal keren dreigend geweest, voordat hij met een prachtige passeeractie en dito afwerking zijn ploeg op een dikverdiende voorsprong zette (37’ ;1-0).

PSV_Loukili.jpg

De Eindhovenaren konden hier voor de rust weinig tegenover zetten. Doelman Stijn van Gassel werd slechts eenmaal in verlegenheid gebracht, nameliijk toen Nigel Thomas vrij voor zijn doel opdook. Ook in de openingsfase van de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd, de gasten werden slechts sporadisch gevaarlijk (nu via een kopbal van dichtbij van Mathijs Tielemans). Uiteraard stond Loukili aan de basis van de eerste Helmondse kans, maar na zijn voorzet had spits Jelle Goselink het vizier echter niet scherp bij de afronding.

PSV_Vereijken.jpg

De verlossende tweede Helmondse treffer bleef uit (ook omdat PSV-keeper Maxime Delanghe een prima redding had op een inzet van Loukili zelf), het gaf Jong PSV het idee dat er toch nog een resultaat viel te halen. Mees Kreekels deed nu in aanvallende zin van zich spreken over de rechterflank, en kwam daarbij tot een tweetal zeer gevaarlijke voorzetten. Bij de eerste schoot Joel Piroe vanaf vijf meter snoeihard tegen de bovenkant van de lat, de tweede voorzet ging voorbij aan drie(!) instormende PSV’ers.
Meer angstige momenten bleef Helmond Sport gelukkig bespaard, alles minder dan een zege zou ook volstrekt tegen de verhoudingen in zijn geweest.

PSV_Joppen.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Guus Joppen, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Jeff Stans, Lance Duijvestijn ; Gaétan Bosiers (68' Arno Van Keilegom), Jelle Goselink (68' Jordy Thomassen), Karim Loukili (82' Juul Respen).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Orhan Džepar, Maxime De Bie, Berk Cetin, Jessy Hendrikx, Joël Roeffen en Rowen Koot (keeper).
Afwezig: Dani Theunissen, Kay van de Vorst, Ramon de Wilde en Robin Mantel (keeper).