27 november 2021
NAC Breda 1-0 Helmond Sport
Rat Verlegh Stadion

Helmond Sport verliest in slotfase van NAC Breda

Helmond Sport heeft vanmiddag in Breda de uitwedstrijd tegen NAC met 1-0 verloren. Aan het hemeltergend slechte duel in het Rat Verlegh Stadion leek Helmond Sport een punt over te houden, maar NAC wist in de slotfase alsnog de zege naar zich toe te trekken.

NAC-VanLandschoot.jpg

In de beginfase beperkte het team van Wil Boessen zich tot het op de eigen helft tegenhouden van de tegenstander. De thuisclub kwam in deze periode via Kay de Rooij tot een tweetal kansen om de score te openen. Het duurde ruim twintig minuten voor de eerste doelpoging van Helmond Sport, Bosiers dwong na een afgeslagen corner Nick Olij tot zijn eerste redding. De NAC-doelman kwam een paar minuten later goed weg toen Jossue Dolet (op aangeven van Boyd Reith) geheel vrij op hem afkwam, de inzet van de huurling van KV Mechelen belandde op de paal.

NAC_Dolet.jpg

Jossue Dolet had in zijn eerste optreden na zijn schorsing de 0-1 op de schoen.

In het restant van de eerste helft kreeg Helmond Sport nog een grote kans op een voorsprong. Jules Houttequiet had de voorzet van Bosiers echter wel wat meer richting moeten geven, nu belandde zijn inzet alsnog in de handen van de uit positie zijnde Olij.

NAC_Houttequiet.jpg

De bij de tweede paal staande Jules Houttequiet had de bal voor het intikken.

Was de eerste helft van beide kanten al erg pover, na de hervatting werd dit alleen maar erger. Een bloedeloze 0-0 zou een logisch resultaat zijn geweest, maar met een tweetal offensieve wissels (Ayouba Kosiah en Moïse Adiléhou) wist de thuisclub alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Laatstgenoemde Fransman kopte een corner van dichtbij binnen (89’ ;1-0).

NAC_VanKeilegom2.jpg

Arno Van Keilegom was na een langdurige blessure weer terug binnen de lijnen.

Helmond Sport slaagde er in de drie minuten blessuretijd niet meer in om een vuist te maken. Doelman Havekotte wist een tweede tegentreffer nog te verhinderen bij een counter van een andere invaller Ezechiel Banzuzi.

NAC_Wissel.jpg

Bukusu werd nog voor de rust gewisseld voor Fosu-Mensah.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Mike Havekotte ; Boyd Reith, Robin van der Meer (aanv.), Kevin Bukusu (34’ Paul Fosu-Mensah), Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Jarno Lion, Gaétan Bosiers, Jellert Van Landschoot ; Jossue Dolet (67’ Arno Van Keilegom), Jules Houttequiet (85’ Bryan van Hove).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Ilias Breugelmans, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Keyennu Lont (ziek), Maxime De Bie, Jelle Goselink, Dylan Seys en Jessy Hendrikx (allen geblesseerd).

NAC_Reith.jpg