28 februari 2020
Almere City FC 2-0 Helmond Sport
Yanmar Stadion

Nederlaag Helmond Sport in Almere

Helmond Sport heeft vanavond met 2-0 verloren van Almere City FC. Op het kletsnatte en slecht bespeelbare natuurgras in het Yanmar Stadion kon het team van Wil Boessen nauwelijks een vuist maken.

De Helmondse trainer kon op deze (gure) avond geen beroep doen op de geschorste Orhan Džepar, Joeri Poelmans keerde zodoende weer terug in de basis. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Jong Ajax waren verder Givan Werkhoven en niet geheel fitte Jeffrey Neral uit de opstelling gelaten, ten faveure van Dean Koolhof en Daan Klomp.

Almere_DeRegt.jpg

De thuisclub nam vanaf het begin het initiatief, en was al vroeg in de wedstrijd dicht bij een voorsprong toen Thomas Verheydt na een prachtige aanname op de borst vervolgens de paal raakte. Deze spits zou ongeveer een half uur later alsnog voor de openingstreffer zorgen, dit vanaf de penaltystip. Swinnen gleed in het strafschopgebied naar de bal in een poging om Amir Absalem af te stoppen, maar kreeg de bal daarbij tegen de hand. Stijn van Gassel keepte vanavond zowat foutloos, maar was kansloos op de inzet van Verheydt (35’ ;1-0).

Almere_Verheydt.jpg

Helmond Sport kwam voor de rust alleen tot een serieuze doelpoging met een schot van Jordy Thomassen, na de hervatting kwamen daar nog pogingen (van afstand) van Jeff Stans, Diego Snepvangers en Bodi Brusselers bij. De echte kansen waren echter voor de thuisclub, en op één na werden deze allen door Stijn van Gassel onschadelijk gemaakt. Alleen Thomas Verheydt kon hem passeren (52’ ;2-0), zodoende bleef de nederlaag in de doorweekte Flevopolder nog beperkt.

Almere_Stijn.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Daan Klomp, Jeroen Verkennis, Ferry de Regt, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Bodi Brusselers (71’ Givan Werkhoven), Jeff Stans ; Dean Koolhof (59’ Sander Vereijken), Jordy Thomassen, Diego Snepvangers.
Op de bank en niet ingevallen: Jeffrey Neral, Juul Respen, Nick de Louw, Robert Mutzers, Kay van de Vorst, Senne Vits (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Orhan Džepar (geschorst), Guus Joppen en Bram Zwanen (beiden geblesseerd).