28 maart 2021
Excelsior Rotterdam 0-3 Helmond Sport
Van Donge & De Roo Stadion

Ruime zege Helmond Sport bij Excelsior

Helmond Sport heeft ook de tweede wedstrijd van de vierde periode gewonnen, in het Van Donge & De Roo Stadion werd Excelsior met 0-3 verslagen. Met deze ruime zege nam het team van Wil Boessen revanche voor de 4-0 bekernederlaag eerder dit seizoen. Door deze overwinning stijgt Helmond Sport naar de elfde plaats van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Exc_Joppen_Vereijken.jpg
 

Sander Vereijken keek ook vandaag niet op een inspanning meer of minder, hier is de Helmonder in duel met de Noorse Feyenoord-huurling Sondre Skogen

In de openingsfase zag het er nog niet naar uit dat Helmond Sport met de punten huiswaarts zou keren. De Helmondse verdediging had het lastig met de zeer beweeglijke tweemansvoorhoede van de Kralingers, bestaande uit Joël Zwarts en Ahmad Mendes Moreira. Na ongeveer een kwartier spelen kwam de wedstrijd meer in balans, daar moet wel bij worden aangetekend dat dit evenwicht zich op een bedenkelijk laag niveau bevond.
Pas in de slotfase van de eerste helft werd het duel wat levendiger. Sander Vereijken schoot vanaf twintig meter tegen de binnenkant van de paal, een minuut later was het Excelsior dat via een afstandsschot van Siebe Horemans gevaarlijk werd. De grootste kans op de openingstreffer was evenwel voor Lance Duijvestijn, de aanvallende middenvelder slaagde er echter niet in om Excelsior-doelman Alessandro Damen vanaf een meter of acht te passeren.

Exc_Duijvestijn.jpg

Ook na de rust sleepte de wedstrijd zich voort, maar na een goede voorbereidende actie van Boyd Reith (zijn zesde assist van het seizoen) was het nota bene de andere vleugelverdediger Dean van der Sluijs die voor de afronding zorgde (58’ ;0-1). In een poging om iets van schwung in zijn ploeg te krijgen bracht Marinus Dijkhuizen zijn topscorer Elías Már Ómarsson in het veld, Excelsior ging zodoende met drie spitsen spelen. Een kwartier later kwam daar zelfs nog een vierde bij, Sander Fischer (verdediger van beroep) werd naast de IJslander in het centrum van de aanval geplaatst. Fischer kondigde deze week zijn afscheid aan, en liet onmiddellijk na zijn invallen de kans liggen om in deze nadagen van zijn loopbaan nog een schitterende treffer te produceren.

Exc_vdSluijs2.jpg

Dean van der Sluijs (op bovenstaande foto geflankeerd door Loukili en Duijvestijn) breekt met zijn eerste treffer van het seizoen de wedstrijd open

Binnen een minuut kwamen nog twee andere invallers dicht bij een treffer. Orhan Džepar schoot tegen de paal, meteen daarna zag Ómarsson een steenharde kopbal net naast het doel van Stijn van Gassel belanden. Jordy Thomassen liet zien hoe je als invaller wel kunt scoren, zijn lob van een behoorlijke afstand over de ver voor zijn doel staande Damen was geenszins eenvoudig (86’ ;0-2).
De zonder enige bezieling spelende thuisclub kreeg vervolgens wat het verdiende, namelijk nog een goal om de oren. De verder onzichtbare Arno Van Keilegom zag zijn schot via de binnenkant van de paal doel treffen (89’ ;0-3).

Exc_Goselink2.jpg

Almere City-huurling Jelle Goselink kwam vanmiddag nauwelijks aan de bal

Helmond Sport wacht in het komende Paasweekeinde twee thuiswedstrijden. Vrijdagavond komt Jong AZ op bezoek, op maandagmiddag komt met Jong Ajax wederom een beloftenteam naar het SolarUnie Stadion.
 
Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs ; Sander Vereijken, Gaétan Bosiers (77' Orhan Džepar), Lance Duijvestijn ; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink (90' Aaron Bastiaans), Karim Loukili (70' Jordy Thomassen).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Joël Roeffen, Juul Respen, Jeff Stans, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Maxime De Bie, Jessy Hendrikx, Kay van de Vorst en Dani Theunissen (allen geblesseerd).