28 april 2017
Helmond Sport 1-1 Almere City FC
GS Staalwerken Stadion

Punt in blessuretijd tegen Almere City

Helmond Sport heeft aan de laatste thuiswedstrijd in de competitie van het seizoen 2016-2017 een punt overgehouden, in blessuretijd kwam het team van Roy Hendriksen langszij Almere City FC.

Net zoals vorige week moest de Helmondse trainer weer een heel rijtje spelers missen wegens blessures. Doelman Van Gassel (vervanger van Kaya) moest al na negen minuten zijn reflexen aanspreken om een kopbal van dichtbij van Rick ten Voorde uit het doel te houden. Even later zag hij Jeffrey Rijsdijk op zich afkomen, maar ook nu wist hij reddend op te treden. De 20-jarige doelman zag er echter minder goed uit bij de openingstreffer, na een prima actie van linksbuiten Soufyan Ahannach slaagde hij er (samen met Justiana) niet in om de bal weg te werken, Ten Voorde kon zodoende vanaf een meter intikken (29' ;0-1).

Helmond Sport was tot dan toe in aanvallend opzicht niet verder gekomen dan twee kopballen van Robert Braber, na deze achterstand kwam daar nog een kans voor Ten Den bij. Na de rust viel er voor de 1.533 toeschouwers meer te beleven, in het eerste kwartier kregen beide teams al twee opgelegde scoringskansen. Zo schoot Ahannach vanaf tien meter op de lat, Bourdouxhe en Zeldenrust slaagden er niet in om Almere-doelman Chiel Kramer te passeren. Voor Zeldenrust was dat meteen zijn laatste bijdrage, hij werd vervangen door Jordy Thomassen die wederom op de bank moest beginnen.

De gasten, nog verwikkeld in een felle strijd om plaats zeven (en daarmee verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de play-offs), konden tien minuten voor tijd de wedstrijd beslissen maar Van Gassel hield zowel Ahannach als Sherjill Mac-Donald van scoren af. Zodoende had een slotoffensief (met Justiana als linksbuiten, Thomassen en Ten Den samen in de spits en slechts drie verdedigers) nog nut, en uit een vrije trap van invaller Sam Strijbosch kon Robert Braber zijn goede wedstrijd bekronen met de gelijkmaker (90'+1 ;1-1).

Helmond Sport blijft na deze zege op de dertiende plaats staan, het kan in theorie op de slotdag (bij winst in en tegen Eindhoven) nog een plaats stijgen. Ongeacht deze uitslag speelt het op maandag 8 mei de eerste wedstrijd van de play-offs, de tegenstander in deze thuiswedstrijd is nog niet duidelijk.
 

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Maiky Fecunda (55' Jeroen Verkennis), Yaël Eisden, Robert van Koesveld, Gillian Justiana - Robert Braber, Steven Edwards, Jason Bourdouxhe (84' Sam Strijbosch) - Giovanni Hiwat, Teije ten Den, Furhgill Zeldenrust (60' Jordy Thomassen).
Geel: Fecunda (8' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Marijn van Heugten, Nick de Louw, Wietse van Lankveld, Bram Zwanen, Stefan Tielemans en Joris van Gerwen (keepers).     
Afwezig: Warmolts, Höcher, Kaya, De Boom, Janzen, Verkoelen en Vicento (allen geblesseerd).