28 augustus 2023
Jong PSV 2-1 Helmond Sport
PSV Campus De Herdgang

Helmond Sport te laat scherp tegen Jong PSV

Helmond Sport heeft vanavond op Campus De Herdgang met 2-1 verloren van Jong PSV. Alhoewel deze eindstand suggereert dat het krachtsverschil niet groot was, wekte het team van Bob Peeters pas in de slotfase geloof te hebben in een goed resultaat.

JongPSV_uitvak.jpgHet uitvak was helemaal vol!

De Helmondse trainer zag in de warming-up zijn beoogde linksback Bryan van Hove geblesseerd afhaken, Gabriël Çulhacı werd zijn vervanger. De wijziging op de rechtsbackpositie (Mees Kreekels kreeg de voorkeur boven Bram van Vlerken) was wél vooraf gepland. In vergelijking met de afgelopen wedstrijd tegen FC Den Bosch was er nog een mutatie, KV Mechelen-huurling Joseph Amuzu maakte plaats voor Mohamed Mallahi.

JongPSV_Culhaci.jpg

Gabriël Çulhacı werd pas op het laatste moment in de basis gezet.

Na zes minuten had Helmond Sport zijn eerste doelkans kunnen krijgen als Martijn Kaars wat feller was doorgegaan na een dieptepass van Amin Doudah, de Helmondse spits besloot echter om het duel met PSV-keeper Niek Schiks niet aan te gaan. Buiten de lijnen waren er blijkbaar wel Eindhovense “supporters” die op een duel uitwaren, de wedstrijd werd zelfs een paar minuten stilgelegd wegens (dreigende) ongeregeldheden. Helmond Sport had na de hervatting een korte opleving, de goed spelende Botos zag zijn inzet na een steekpass van Kaars net naast gaan. Ook Arno Van Keilegom (schot geblokt na te lang wachten) en Flor Van den Eynden (kopbal naast na een voorzet van de tegenvallende Mohamed Mallahi) kwamen in scoringspositie.

JongPSV_Doudah.jpg

Amin Doudah raakte geblesseerd tegen zijn oude ploeggenoten.

Het was echter de thuisclub dat de score opende. Een voorzet van links van Jeremy Antonisse werd door de vrijstaande Tai Abed binnengekopt (39’ ;1-0). Drie minuten later was Jong PSV dicht bij een tweede treffer, uit een corner schoot de vrijstaande Jason van Duiven tegen de binnenkant van de paal. Na de rust zou de geblesseerde Amin Doudah niet meer terugkeren. De Duitser Pius Krätschmer maakte zodoende zijn debuut, Elmo Lieftink schoof vanuit het centrum van de verdediging door naar het middenveld. Na een kwartier in de tweede helft viel ook Flor Van den Eynden geblesseerd uit. Het zorgde ervoor dat de als rechtsback begonnen Mees Kreekels zijn vertrouwde positie in het centrum terugkreeg, de ingevallen Bram van Vlerken werd logischerwijs de nieuwe rechtsback.

JongPSV_Kratschmer.jpg

Het eerste optreden van Pius Krätschmer.

Het Helmondse spel bleef echter ondermaats. Tim van den Heuvel drukte dit in score uit (72’ ;2-0), Lucas Vankerkhoven was niet bij machte om de rush van deze invaller te onderbreken. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, maar de ingevallen Joseph Amuzu wist met een geplaatste schuiver de spanning terug te brengen (85’ ;2-1). In de slotfase zette Helmond Sport voor het eerst deze avond de jeugdige Eindhovenaren met de rug tegen de muur, maar meer dan een schot voorlangs van Martijn Kaars leverde dit niet op.

JongPSV_kans.jpgPas in de slotfase werd Jong PSV onder druk gezet.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen; Mees Kreekels, Flor Van den Eynden (61’ Bram van Vlerken), Elmo Lieftink, Gabriël Çulhacı; Lucas Vankerkhoven (61’ Peter van Ooijen), Giannis-Fivos Botos (61’ Håkon Lorentzen), Mohammed Amin Doudah (46’ Pius Krätschmer); Mohamed Mallahi (74’ Joseph Amuzu), Martijn Kaars, Arno Van Keilegom.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Michael Chacon, Michel Ludwig, Noé Rottiers en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Bryan van Hove, Doke Schmidt, Álvaro Marín en Wassim Essanoussi.