28 september 2018
Helmond Sport 2-2 FC Volendam
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport deelt punten met Volendam

Helmond Sport wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen, tegen FC Volendam ging een 2-1 voorsprong een kwartier voor tijd verloren. Het team van Robby Alflen kende een bedenkelijk eerste halve uur, daarna werd het een stuk levendiger voor de 1.891 toeschouwers in het SolarUnie Stadion.

In vergelijking met de ruim verloren bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Fortuna Sittard (0-5) keerde Bram Zwanen niet meer terug in de basis, Jeroen Verkennis verving hem op de rechtsback positie. Door de blessure van Brusselers kwam er een plek vrij op het middenveld welke werd ingevuld door Dean Koolhof. Balverlies van laatstgenoemde zou in de blessuretijd van de eerste helft de Volendamse openingstreffer inleiden, spits Enzo Stroo profiteerde hiervan (45'+1; 0-1).
Deze goal viel in een fase waarin Helmond Sport zich net had hersteld van een wel erg stroeve start. Pas na 25 minuten kwam het eerste teken van leven uit de Helmondse aanval, Furghill Zeldenrust tilde zijn ploeg over het dode punt. Hij had ook de beste kans voor rust, maar strandde op Volendam keeper Mitchell Michaelis. Ook Verkennis was met een kopbal in de slotfase van de eerste helft nog dichtbij de openingstreffer.

Na de rust zag de wereld (althans toegespitst op deze wedstrijd) er heel anders uit. Na vier minuten spelen kwam een voorzet van Verkennis voor de voeten van Poelmans die vanaf vijftien meter een onhoudbaar schot loste (49' ;1-1). Deze linkervleugel verdediger ging regelmatig mee naar voren, mede mogelijk gemaakt doordat Volendam met twee (centrale) spitsen (Stroo en Kaars) speelde. In een periode waarin het Helmondse initiatief juist weer wat afnam kwam het op voorsprong, een vrije trap vanaf bijna 25 meter werd door Zeldenrust schitterend benut (68' ;2-1). 

De jarige Volendam trainer Misha Salden bracht vervolgens met Boy Deul en Teije ten Den (ex-HS) twee offensieve spelers in, vier minuten na die dubbele wissel stond de gelijkmaker op het scorebord. Marijn Kaars kon zomaar veertig meter overbruggen richting doelman Stijn van Gassel, om vervolgens koelbloedig te scoren (75' ;2-2).
Helmond Sport kreeg hierna nog een tweetal kansen op de eerste zege van deze competitie. Poelmans zag zijn inzet na een solo worden gekeerd door doelman Michaelis, uit de daaropvolgende corner werd een kopbal van Nick de Louw (bij het begin van de tweede helft ingevallen) van de doellijn gehaald door een Volendamse verdediger.
Na dit vierde gelijkspel staat Helmond Sport achttiende in de Keuken Kampioen Divisie, volgende week vrijdag wacht Jong AZ dat drie plaatsen hoger staat.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Jeroen Verkennis, Bart Meijers, Kjell Knops (46’ Nick de Louw), Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Dean Koolhof (74’ Bram Zwanen), Jordan van der Gaag ; Furhgill Zeldenrust, Arne Naudts, Richelor Sprangers (83’ Koen Wesdorp).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Diego Snepvangers, Albian Muzaqi, Dion van Horne en Stefan Tielemans (keeper).
Afwezig: Brusselers, Janzen, Edwards, Fecunda, Ibrahim en Watt (allen geblesseerd).