28 oktober 2016
Almere City FC 1-0 Helmond Sport
Yanmar Stadion

Ongelukkige nederlaag in Almere

Ongelukkige nederlaag in Almere
 

Helmond Sport heeft vanavond voor 1.576 toeschouwers in Almere de 'topper' in de tweede periode (beide teams hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen) ongelukkig met 1-0 verloren. In de openingsfase had Helmond Sport een licht overwicht, maar de enige keer dat Almere-keeper Chiel Kramer in actie moest komen was na een vrije trap van ruim twintig meter genomen door Zeldenrust. Gaandeweg nam de thuisclub het initiatief over, wat resulteerde in een kopbal (net over) van het voormalige talent Rick ten Voorde. De grootste kans van de eerste helft viel in de laatste minuut, Sherjill Mac-Donald kon alleen op Kaya af, maar speelde de bal te ver voor zich uit.

Net na de rust deed Almere er nog een schepje bovenop, Ten Voorde was opnieuw gevaarlijk met een kopbal. Toch was het Helmond Sport dat er als eerste in slaagde om de bal in het net te krijgen, Robert Braber tikte een voorzet van de ingevallen Marc Höcher (tot op heden blijft Hendriksen de voorkeur geven aan Hiwat in de basis) binnen, maar blijkbaar stond Zeldenrust hinderlijk buitenspel. Höcher stond ook aan de basis van de twee volgende Helmondse kansen, eerst lanceerde hij Zeldenrust die op de keeper stuitte, later werd zijn vrije trap door Ron Janzen op doel gekopt. Deze periode van Helmonds overwicht werd afgesloten met een schot net naast van Ten Den, daarna was het weer de beurt aan de thuisclub (de tweede helft was een stuk levendiger als de eerste) onder aanvoering van de beste man van het veld Soufyan Ahannach. Deze linksbuiten was in de laatste minuut van de reguliere speeltijd al dichtbij de 1-0, maar in de vierde minuut van de blessuretijd (terwijl er maar drie waren aangegeven door de vierde man) viel zijn vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar binnen (90'+4 ;1-0).

Helmond Sport heeft na deze nederlaag (logischerwijs) een achterstand van drie punten op koploper Almere City in de stand om de tweede periode. In de 'gewone' stand staat het nu op de elfde plaats; met vijf zeges, vijf nederlagen, achttien goals voor en ook achttien goals tegen is het een echte middenmoter. Volgende week vrijdag komt (de verrassende) koploper uit de Jupiler League Jong PSV op bezoek in het Lavans Stadion.

Opstelling Helmond Sport (1-4-4-2 formatie):
Ferhat Kaya - Jeroen Verkennis, Maikel Verkoelen, Stephen Warmolts (55' Robert van Koesveld), Ron Janzen (85' Nick de Louw) - Giovanni Hiwat (46' Marc Höcher), Steven Edwards, Robert Braber, Furhgill Zeldenrust - Teije ten Den, Jordy Thomassen.
Geel: Braber (17' ;vasthouden tegenstander) en Janzen (78' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Seppe Brulmans, Marijn van Heugten, Wietse van Lankveld, Joris van Gerwen (keeper) en Stijn van Gassel (keeper).
Afwezig: Godee, Vicento, Bourdouxhe, Fecunda, Justiana, Hasani en Strijbosch (allen geblesseerd).

Almere City - Helmond Sport 28 oktober 2016