29 april 2016
Telstar 1-0 Helmond Sport
711 Stadion

Nederlaag in slotwedstrijd bij Telstar

Nederlaag in slotwedstrijd bij Telstar

 

Helmond Sport heeft vanavond in zijn laatste competitiewedstrijd met 1-0 verloren van Telstar. Het team van trainer Remond Strijbosch eindigt daardoor als dertiende in het Jupiler League seizoen 2015-2016.
 

In de eerste helft kregen de 2.602 toeschouwers in het Rabobank IJmond Stadion (die vooral waren gekomen voor het afscheid van Anthony Correia, al vijftien prof bij de Witte Leeuwen) weinig te zien. Telstar was slechts af en toe dreigend, waarbij de meest kansrijke aanvallen ook nog eens vroegtijdig eindigden vanwege buitenspel. Na ruim twintig minuten spelen tekende Heerings voor het eerste Helmondse doelgevaar (zijn kopbal ging net naast), Kerk (op een assist van Justiana) miste een goede tien minuten later vrij voor keeper Zonneveld.

Na de rust ging de temperatuur weliswaar flink naar beneden (het leek wat dat betreft meer de laatste wedstrijd voor de winterstop dan voor de zomerstop), het spelpeil ging daarentegen iets omhoog. Telstar-spits Serrarens zag zijn schot net naast de paal gaan, Kerk schoot tegen de onderkant van de lat. Even na de publiekswissel voor Correira (uiteraard na 63 minuten spelen, Telstar heeft een voorliefde voor dit getal, zie oprichtingsjaar) kwam de thuisclub op voorsprong, Lilipaly schoot keihard in het dak van het doel (67' ;1-0), onhoudbaar voor de foutloos keepende Stijn van Gassel, die voor het eerst in de basis stond. Tot een slotoffensief kwam HS niet meer, zodoende gaat de twaalfde plaats in de eindklassering naar Telstar.
 

Opstelling HS (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts (67' Tim Rerimassie), Kai Heerings, Yannick Cortie - Gévero Markiet, Mounir el Allouchi (73' Sam Strijbosch), Roel v.d. Sande - Gyrano Kerk, Carlo de Reuver, Gillian Justiana.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Steven Edwards, Thomas Schilders, Colin van Gool, Marijn van Heugten en Wouter van der Steen (keeper).
Afwezig: Visser, Van de Kerkhof, Koot, Vicento, Fecunda en Van Nuland (allen geblesseerd).

SC Telstar - Helmond Sport 29 april 2016