29 april 2022
Jong AZ 0-1 Helmond Sport
AFAS Trainingscomplex

Helmond Sport wint bij Jong AZ!

Helmond Sport heeft vanavond in de laatste uitwedstrijd van het seizoen met 0-1 gewonnen van Jong AZ. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer werd invaller Jules Houttequiet met een kopbal zes minuten voor tijd de matchwinnaar.

AZ_Goselink2.jpg

Jelle Goselink stond voor het eerst sinds 11 maart weer in de basis.

De huurling van KV Mechelen was een kwartier daarvoor in het veld gekomen voor Jelle Goselink. Laatstgenoemde stond sinds lange tijd weer aan de aftrap, het zorgde ervoor dat Dylan Seys niet meer in het centrum van de aanval te vinden was. De vorige week nog afwezige Jarno Lion stond eveneens aan de aftrap, deel uitmakend van een viermans-verdediging, coach Swen Swinnen had het systeem met drie centrale verdedigers voor vanavond achterwege gelaten.

AZ-Seys2.jpgDylan Seys ziet hoe doelman Sem Westerveld zijn inzet keert.

Helmond Sport begon goed aan de wedstrijd, via Dylan Seys en Thomas Beekman werden de eerste twee doelkansen gecreëerd. Het duurde bijna een half uur voordat de thuisclub gevaarlijk werd, maar doelman Mike Havekotte stond op zijn post bij een inzet van Zico Buurmeester.
Aan het eind van de eerste helft kreeg Helmond Sport nog een tweetal kansen die beiden werden ingeleid door Alkmaars balverlies in de eigen verdediging, maar zowel Jelle Goselink als Dylan Seys wisten in de afronding AZ-keeper Sem Westerveld niet te passeren.

AZ_Havekotte.jpg

Doelman Mike Havekotte verrichtte een aantal cruciale reddingen.

In de openingsfase van de tweede helft was het echter het team van Maarten Martens dat het meest aanspraak maakte op een voorsprong. Mike Havekotte wist echter tot tweemaal toe Zico Buurmeester het scoren te beletten. Na een kwartier spelen was het bij het andere doel Thomas Beekman die tot tweemaal toe in scoringspositie kwam. De huurling van NEC wist echter achtereenvolgens de voorzet van links van Jellert Van Landschoot als de voorzet van rechts van Boyd Reith niet te verzilveren.

AZ_Onbekend.jpgThomas Beekman liet een aantal kansen onbenut.

Toen de wedstrijd al was weggezakt naar een bedenkelijk niveau, werd deze door Jules Houttequiet (met zijn eerste treffer in Helmondse dienst), alsnog beslist (84’ ;0-1). Het betekende de vierde uitzege van dit seizoen voor Helmond Sport, voor een hekkensluiter een alleszins acceptabel aantal.

AZ_Houttequiet.jpg

Jules Houttequiet is content met zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Boyd Reith, Jarno Lion, Robin van der Meer, Bryan Van Hove; Maxime De Bie, Dylan Seys (56’ Arno Van Keilegom), Gaétan Bosiers; Thomas Beekman (90’+2 Ilias Breugelmans), Jelle Goselink (69’ Jules Houttequiet), Jellert Van Landschoot.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Paul Fosu-Mensah, Aaron Bastiaans, Sander Vereijken, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Dean van der Sluijs, Kevin Bukusu, Lucas Defise, Tarik Essakkati, Jessy Hendrikx, Amoros Nshimirimana en Keyennu Lont.