29 juli 2023
Standard Luik O23 0-3 Helmond Sport
Besloten

Helmond Sport verslaat beloften Standard Luik

Helmond Sport heeft vanmiddag in een besloten oefenwedstrijd met 3-0 gewonnen van de beloften van Standard Luik. De drie Helmondse goals op de prachtige natuurgrasmat van Sportpark de Bakenbos in Tegelen vielen in een tijdsbestek van amper een kwartier.

Standard_Lieftink.jpgElmo Lieftink ditmaal in de verdediging.

Trainer Bob Peeters miste een flink aantal spelers, wat o.a. tot gevolg had dat Elmo Lieftink de linker centrale verdediger was. Dat Martijn Kaars als linksbuiten stond opgesteld, was daarentegen niet voor het eerst deze voorbereiding. De Helmondse clubtopscorer van het vorige seizoen tekende voor de assist bij de openingstreffer, Håkon Lorentzen (wederom in de spits opgesteld) had vervolgens geen enkele moeite om de bal in het net te plaatsen (21’ ;1-0).

Standard_Lorentzen.jpg

Vanuit een ongemakkelijke positie ziet Håkon Lorentzen de bal in het net rollen.

Vijf minuten later leek SL 16 FC (onder deze naam komt Standard Luik U23 uit in de Challenger Pro League, net zoals in Nederland doen er in de Belgische competitie beloftenteams mee op het tweede niveau) langszij te komen. Een onhandige ingreep van linksback Bryan van Hove resulteerde in een strafschop. Wouter van der Steen verrichtte zijn eerste ‘heldendaad’ sinds zijn terugkomst bij Onze Club door de penalty te keren.

Standard_vdSteen.jpgWouter van der Steen stopt de strafschop!!

Daarna sloeg Helmond Sport binnen twee minuten tweemaal toe. Eerst profiteerde Arno Van Keilegom van dodelijk balverlies in de Luikse defensie (32’ ;2-0), daarna was het Michael Chacon die uit een corner met het hoofd scoorde (34’ ;3-0).

Standard_Chacon.jpgChacon scoort met het hoofd (wat niet vaak voorkomt).

Chacon zou onder de rust worden gewisseld (om later trouwens weer terug in het veld te keren), zijn vervanger Mohammed Amin Doudah zorgde voor het eerste Helmondse doelgevaar na de rust. Het was overigens een van de zeer spaarzame keren dat er in de tweede helft nog iets beleven viel op het hoofdveld van fusieclub TSC’04. Chacon had twee minuten voor tijd nog de 4-0 op de schoen, dat zou dan dezelfde score zijn geweest als waarmee de Luikse beloften afgelopen dinsdag van ADO Den Haag verloren.

Standard_Doudah.jpg

Het eerste optreden van Mohammed Amin Doudah.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen; Bram van Vlerken (74’ Noé Rottiers), Flor Van den Eynden, Elmo Lieftink, Bryan van Hove (62’ Gabriël Çulhacı); Lucas Vankerkhoven (62’ Michel Ludwig), Arno Van Keilegom (74’ Michael Chacon), Michael Chacon (46’ Mohammed Amin Doudah); Joseph Amuzu (62’ Tarik Essakkati), Håkon Lorentzen (62’ Peter van Ooijen), Martijn Kaars.
Op de bank en niet ingevallen: Lars Zonneveld, Robin Mantel (keeper) en Kevin Aben (keeper).
Afwezig: Mees Kreekels, Wassim Essanoussi, Giannis-Fivos Botos, Pius Krätschmer, David Mistrafović en Marcus Scholten.

Standard_Essakkati.jpg

Tarik Essakkati viel in als rechtsbuiten.