29 september 2017
Jong FC Utrecht 0-0 Helmond Sport
Sportcomplex Zoudenbalch

Helmond Sport laat legio kansen liggen tegen Jong FC Utrecht

Helmond Sport is er vanavond niet in geslaagd om de laatste plaats van de Jupiler League te verlaten, ondanks een overdosis aan kansen wist het team van Roy Hendriksen niet te scoren in Spakenburg. Op Sportpark De Westmaat (de 'rode' zijde om precies te zijn) trad Helmond Sport aan met een formatie die nauwelijks afweek van afgelopen week, de geschorste Warmolts werd in het centrum van de verdediging vervangen door de weer van een blessure herstelde Markiet. Deze verdediging liet in het begin van de wedstrijd overigens een aantal steken vallen, eerst was er een groot misverstand tussen Van Gassel en Van Koesveld, waar Velanas bijna van profiteerde. Even later liet Verkennis zijn tegenstander Venema vrij op doel koppen, en vervolgens leidde balverlies in de achterste linie van Robert van Koesveld een kans voor Sow in.

Na een kwartier spelen was Helmond Sport de entourage (nauwelijks publiek en veel water op het op sommige plaatsen slecht verlichte kunstgras) blijkbaar gewend, vanaf dat moment kreeg het de een na de andere gelegenheid om op voorsprong te komen. De goed spelende Markiet zorgde met een kopbal (na een voorzet van Braber) voor het eerste gevaar voor keeper Menno Heus. Deze doelman uit de jeugdopleiding van FC Utrecht zou nog een flink aantal beslissende reddingen gaan verrichten, al leek het er soms wel op dat de Helmondse aanvallers bij het afronden juist op hem mikten. Thomassen, Naudts, Markiet, Damen, allen verzuimden om de score te openen.

Na de rust (deze duurde overigens net zo lang als de gehele eerste helft, door de overvloedige regen was het kunstgras van de IJsselmeervogels hobbelig en dus onbespeelbaar geworden) hadden de Utrechtenaren het achterin beter op orde. Doelman Heus hoefde niet meer reddend op te treden, ook niet toen Zeldenrust en Naudts (beiden zaten totaal niet in de wedstrijd) vrij voor hem opdoken. In de spaarzame counters behoedde Van Gassel zijn ploeg nog voor een (zeker onverdiende) nederlaag, maar ook het doelpuntloze gelijkspel brengt Helmond Sport niet in wat meer confortabele positie op de ranglijst. Met 3 uit 7 bedraagt de achterstand op nummer voorlaatst (Volendam en RKC) één punt. Volgende week vrijdag speelt Helmond Sport een thuiswedstrijd tegen De Graafschap dat met tien punten in de subtop staat.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel; Jeroen Verkennis (71' Maiky Fecunda), Gévero Markiet, Robert van Koesveld, Jason Bourdouxhe; Jordy Thomassen, Grad Damen, Robert Braber; Giovanni Hiwat (76' Joey Godee), Arne Naudts (83' Charlton Vicento), Furghill Zeldenrust.
Op de bank en niet ingevallen: Dylan de Braal, Bram Zwanen, Nick de Louw, Marijn van Heugten, Wietse van Lankveld, Jamie Watt (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Geel/Rood: Geen.
Afwezig: Steven Edwards en Stephen Warmolts (geschorst), Brandon Ormonde-Ottewill, Ron Janzen en Maikel Verkoelen (allen geblesseerd).