30 juli 2021
Helmond Sport 3-1 KV Mechelen O21
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport boekt oefenwinst op beloften KV Mechelen

Helmond Sport heeft de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten, het team van Wil Boessen versloeg de beloften van KV Mechelen met 3-1.

KVM_Havekotte.jpg

Het werd doelman Mike Havekotte niet zo lastig gemaakt in zijn eerste oefenduel.

Voorafgaand aan deze door enkele honderden toeschouwers bezochte oefenpartij, werd de selectie van Helmond Sport voorgesteld aan het publiek. Onder de vele nieuwe namen was ook doelman Mike Havekotte, voor hem was het zijn eerste optreden. De van MVV overgekomen keeper kreeg in de eerste helft geen enkel schot op doel, aangezien de gasten met een wel heel jonge ploeg aantraden (gemiddelde leeftijd amper achttien jaar) was dat wellicht ook niet zo verrassend.

KVM_Bosiers.jpg

Bosiers heeft de bal maar voor het intikken bij de 1-0

Helmond Sport kreeg in de eerste helft kansen volop, maar was weinig gelukkig in de afwerking. Zo schoot Jelle Goselink al na zeven minuten tegen (de buitenkant van) de paal. De enige treffer voor de rust kwam op naam van Gaétan Bosiers, hij kreeg een werkelijk niet te missen kans na een prima voorzet van zijn landgenoot Jellert Van Landschoot (12’ ;1-0).
De volgende kans was volledig van Nederlands origine, maar rechtsback Boyd Reith (vanavond nog meer voorin te vinden dan normaal) wist een steekpass van Jelle Goselink niet te verzilveren. Laatstgenoemde spits miste een minuut later een levensgrote kans na wederom een uitstekende pass van links van Jellert Van Landschoot.

KVM_VanKeilegom.jpg

Arno Van Keilegom in actie tegen zijn oude werkgever.

Nadat de Belgische doelman zich op een voorzet had verkeken, had linksbuiten Jules Houttequiet de hoek voor het uitzoeken, de huurling van KV Mechelen schoot echter de bal tegen de enige veldspeler op de doellijn aan. Voormalig huurling van KV Mechelen Arno Van Keilegom miste de laatste opgelegde kans voor de rust om de voorsprong te vergroten. De tweede helft was nog maar een minuut oud toen de tweede treffer dan toch viel, Jellert Van Landschoot bekroonde zijn goede optreden met een geplaatst schot in de hoek (46’ ;2-0).

KVM_VanLandschoot.jpg

Jellert Van Landschoot is zichtbaar tevreden met zijn treffer.

Vijf minuten later wisten de jeugdige gasten bij hun eerste doelkans de marge weer te reduceren, linksbuiten Malik Wanya Belco-Cisse liet doelman Havekotte geen verweer (51’ ;2-1).
Dit leuke begin van de tweede helft, waarin De Bie was verhuisd van het centrum van de verdediging naar het middenveld, kreeg echter geen vervolg. Integendeel, het tempo verdween volledig uit de wedstrijd. De 25 minuten voor tijd ingevallen Keyennu Lont zorgde nog wel voor wat Helmondse schwung met zijn dribbels vanaf de linkervleugel. Aan de derde en laatste treffer had de ex-speler van Feyenoord evenwel geen aandeel, deze viel door een volley van Jelle Goselink uit een vrije trap van Arno Van Keilegom (68’ ;3-1).

KVM_Goselink.jpg

Doelman Senne Carleer moet het antwoord schuldig op de inzet van Goselink.

Beide teams zouden daarna nog een kans krijgen, invaller Jordy Thomassen aan Helmondse zijde, Malik Wanya Belco-Cisse voor onze partnerclub. 
Volgende week vrijdag gaat Helmond Sport het seizoen aftrappen in en tegen Den Bosch.

KVM_Lont.jpg

Dribbelaar/pingelaar Keyennu Lont in actie.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte - Boyd Reith (74’ Ilias Breugelmans), Maxime De Bie, Robin van der Meer (aanv.), Dean van der Sluijs - Jellert Van Landschoot (74’ Sander Vereijken), Gaétan Bosiers (74’ Jessy Hendrikx), Jarno Lion (46’ Paul Fosu-Mensah) – Arno Van Keilegom, (74’ Dylan Seys) Jelle Goselink (74’ Jordy Thomassen), Jules Houttequiet (65’ Keyennu Lont).
Op de bank en niet ingevallen: Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper op proef).
Afwezig: Van Hove.

KVM_Vereijken.jpg

Sander Vereijken fungeerde vanavond wederom als invaller.