30 juli 2022
SK Beveren 2-1 Helmond Sport
Niet voor Helmondse fans toegankelijk

Helmond Sport sluit oefenprogramma af met nipte nederlaag in Beveren

Helmond Sport heeft vandaag zijn laatste oefenwedstrijd afgewerkt voordat volgende week vrijdag in Breda tegen NAC de competitie begint. In het Belgische Beveren (iets ten westen van Antwerpen) verloor het team van Sven Swinnen met 2-1 van de plaatselijke SK.

SK Beveren maakte een heel wat sterkere indruk dan de tegenstander van vorige week Lierse, alhoewel beide ploegen elkaar vorig seizoen niet veel ontliepen. In het Freethiel Stadion, waar ook een Open Dag gaande was, had Helmond Sport met name voor de rust weinig in te brengen.

Trainer Sven Swinnen had wat wijzingen in zijn basis aangebracht. Jarno Lion was geblesseerd, maar ook Jellert Van Landschoot stond niet in de basis. Hierdoor werden de vleugels (in aanvallende zin) bezet gehouden door Gaétan Bosiers en Peter van Ooijen. Deze twee spelers waren ook verantwoordelijk voor de eerste Helmondse kans. Een fraaie steekbal van Bosiers (die er verder op de rechterflank nauwelijks aan te pas kwam) bereikte Van Ooijen die echter recht op Beveren-keeper Jorn Blondeel afrondde. Laatstgenoemde is een van de twee in Nederland bekende Beveren-spelers, hij verdedigde het doel van FC Twente, NAC Breda en Willem II. Verdediger Dries Wuytens speelde eveneens bij laatstgenoemde club, en verder bij Sparta Rotterdam en Heracles.

Beveren_vdMeer.jpeg

De beste spelers van de geel-blauwen liepen evenwel voorin rond. Doelman Mike Havekotte moest al binnen het kwartier een achterstand verijdelen met reddingen op schoten van dichtbij van Kevin Hoggas en Daniel Maderner. De Helmondse keeper was even later echter kansloos op een achterwaartse kopbal van laatstgenoemde (16’ ;1-0). Deze Oostenrijker was vier minuten later dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn lob over de uitgelopen Havekotte ging net naast het doel.

Helmond Sport had het niet alleen in verdedigend opzicht zwaar, maar kwam er ook aanvallend nauwelijks aan te pas. Jelle Goselink en Marijn Kaars waren, net zoals vorig week tegen Lierse, de meest vooruitgeschoven spelers maar werden vrijwel nooit in stelling gebracht. Wel was Peter van Ooijen met een prachtige vrije trap dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging via keeper Brondeel en de lat weer terug in het veld.

Na de rust werden Arno Van Keilegom en Wassim Essanoussi de vleugelspelers, na drie minuten zorgde eerstgenoemde ervoor dat laatstgenoemde de eerste kans na de hervatting kreeg. Het zou de inleiding vormen voor de beste Helmondse periode, wat ook te maken kan hebben met het feit dat Van Ooijen op 'tien' ging spelen. Bij de logische gelijkmaker was Van Keilegom (wederom) de aangever, Wassim Essanoussi rondde doeltreffend af (60’ ;1-1). Daarna zouden Kaars en Van Keilegom zelfs dicht bij een voorsprong zijn. Tom Beugelsdijk was dat ook, de invaller (ook bij onze zuiderburen begroet met ‘rustaagh’) besloot de gok te wagen om vanaf 45 meter op doel te schieten, de verbouwereerde Brondeel zag de bal boven op de lat belanden.

Beveren_VanOoyen.jpeg

De thuisploeg kreeg naarmate de tweede helft vorderde toch weer het initiatief in handen. Arno Van Keilegom haalde een kopbal van de mee naar voren gekomen centrale verdediger Vukotic van de doellijn, daarmee een zekere achterstand voorkomend. Even later viel de tweede Waaslandse treffer alsnog, Bryan van Hove kon een voorzet van rechts niet voorkomen, de Fransman Kevin Hoggas schoot vanaf tien meter onhoudbaar binnen (80’ ;2-1). De ploeg uit ‘1B’ kreeg daarna nog twee opgelegde kansen, maar een grotere nederlaag bleef Helmond Sport bespaard.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden (65’ Tom Beugelsdijk), Robin van der Meer, Bryan van Hove; Gaétan Bosiers, David Mistrafović (46’ Wassim Essanoussi), Elmo Lieftink, Peter van Ooijen (65’ Marcus Scholten); Jelle Goselink (46’ Arno Van Keilegom), Martijn Kaars (73’ Eros Maddy).
Geel: Bosiers (55’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jellert Van Landschoot, Emir Terzi, Stan Bouwens, Julian Geerts, Jayden Davelaar en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.
Geblesseerd: Jarno Lion, Daniël Breedijk, Gabriël Culhaci en Dylan van Diepen.