30 september 2016
Jong FC Utrecht 1-0 Helmond Sport
Sportcomplex Zoudenbalch

Nederlaag bij Jong FC Utrecht

Nederlaag bij Jong FC Utrecht
 

Helmond Sport heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Jong Utrecht met 1-0 verloren. De laatste keer dat Helmond Sport in Stadion Galgenwaard aantrad verloor het eveneens met deze cijfers, het betrof toen de finale van de KNVB-Beker. Nu moest het aantreden in een bijna leeg stadion met slechts 874 toeschouwers (bijna twintigduizend minder dan in 1985), en deze zagen hoe het team van trainer Roy Hendriksen een erg povere prestatie leverde.

Wijzigingen in de basis waren er niet in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd, nuance verschil was wel dat Bourdouxhe (i.p.v. van Braber) als meest aanvallende middenvelder was opgesteld. Nu moet dat woord aanvallend zeker niet te letterlijk worden opgevat, want in de eerste helft kwam HS nauwelijks van de eigen helft af. De Utrechtse openingstreffer was het logische gevolg, al had spits Sylla Sow nooit zo vrij mogen staan (28' ;1-0). De prima spelende Kristoffer Peterson (de meest ervaren speler aan Utrechtse zijde) had de thuisclub al voor de rust aan een grotere voorsprong kunnen helpen, maar vond Kaya op zijn weg. Meest opmerkelijke moment aan Helmondse zijde in de eerste helft was wellicht nog de wissel die Hendriksen vijf minuten voor de rust doorvoerde, Hiwat (not amused) werd vervangen door Ten Den.

Na de rust kwam ook Justiana niet meer terug, en met Braber weer als meest vooruitgeschoven middenvelder ging HS nu eindelijk ook op de vijandelijke helft acteren. Na 52 minuten resulteerde dit in het eerste schot op doel (Thomassen), maar heel kort daarna had zowel de Zweed Peterson als Gyrano Kerk (vorig seizoen nog uitgeleend aan Helmond Sport) de kans op de 2-0. Thomassen zou in de loop van de tweede helft nog een aantal (halve) kansen krijgen op de gelijkmaker, de laatste was in de voorlaatste minuut. Op dat moment stond HS met nog maar tien man op het veld, de geblesseerde Bourdouxhe (waarschijnlijk kruisband) kon na de drie wissels niet meer worden vervangen.

Helmond Sport sluit de eerste periode af op een veertiende plaats met elf punten uit negen wedstrijden. Op 14 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen nummer drie Volendam.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ferhat Kaya - Jeroen Verkennis (82' Shpend Hasani), Stephen Warmolts, Maikel Verkoelen, Gillian Justiana (46' Ron Janzen) - Steven Edwards, Robert Braber, Jason Bourdouxhe - Giovanni Hiwat (40' Teije ten Den), Jordy Thomassen, Furghill Zeldenrust.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Seppe Brulmans, Joey Godee, Wietse van Lankveld, Nick de Louw, Stijn van Gassel (keeper) en Joris van Gerwen (keeper).
Afwezig: Marc Höcher (ziek); Sam Strijbosch, Charlton Vicento en Maiky Fecunda (geblesseerd).

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 30 september 2016