30 september 2019
Jong FC Utrecht 1-1 Helmond Sport
Sportcomplex Zoudenbalch

Helmond Sport pakt punt bij Jong FC Utrecht

Helmond Sport heeft vanavond een verdienstelijk gelijkspel behaald in de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht. Het team van Wil Boessen was voor de rust de betere ploeg op Sportcomplex Zoudenbalch, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel, meteen het eerste punt in een uitwedstrijd in dit seizoen.

In vergelijking met de vorige competitiewedstrijd waren er een aantal wijzigingen doorgevoerd. In de voorste linie ontbrak Werkhoven wegens een blessure, Snepvangers was gepasseerd, Juul Respen en Sander Vereijken waren hun vervangers. In het centrum van de verdediging was Nick de Louw zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Ferry de Regt. Laatstgenoemde was ook nadrukkelijk betrokken bij de (verdiende) openingstreffer van Helmond Sport. Zijn kopbal uit een corner van Dean Koolhof kwam via Jong Utrecht keeper Fabian de Keijzer voor de voeten van Orhan Džepar. De inzet van de middenvelder ging vervolgens via De Keijzer in het net (14’ ;0-1).

Utrecht_Dzepar.jpg

Later in de eerste helft zou Helmond Sport nog tweemaal gevaarlijk worden uit een hoekschop, maar dat was in een periode dat ook de thuisploeg zich liet zien. Met name de enorm snelle rechtsbuiten Eros Maddy zorgde voor gevaar in de Helmondse verdediging. Na de rust nam Jong Utrecht het initiatief geheel over. Dat resulteerde binnen zes minuten al in twee kansen, gevolgd door de gelijkmaker. Ook deze treffer viel uit een corner, Junior van der Velden kopte vanaf zes meter onhoudbaar binnen (51’ ;1-1). Bij de volgende hoekschop was spits Jonas Arweiler dichtbij de tweede Utrechtse treffer en even later kwam Helmond Sport wederom goed weg toen een voorzet van Velanas tegen de paal belandde.

Utrecht_Respen.jpg

Dankzij een prima redding van doelman Stijn van Gassel op een kopbal van Arweiler hield Helmond Sport toch een punt over aan de vierde uitwedstrijd van het seizoen. In de stand staat Helmond Sport voorlaatste, a.s. vrijdag komt het vier plaatsen hoger geklasseerde MVV op bezoek in het SolarUnie Stadion.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Guus Joppen, Ferry de Regt, Daan Klomp, Joeri Poelmans ; Tibeau Swinnen, Jeff Stans, Orhan Džepar ; Sander Vereijken, Juul Respen (67’ Daan Ibrahim), Dean Koolhof (73’ Diego Snepvangers).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Nick de Louw, Bram Zwanen, Jeffrey Neral, Kay van de Vorst, Senne Vits (keeper) en Stefan Tielemans (keeper).
Geblesseerd: Robert Mutzers, Givan Werkhoven, Bodi Brusselers en Jeroen Verkennis.