30 september 2022
Helmond Sport 1-2 TOP Oss
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport doet zege cadeau aan TOP Oss

Helmond Sport heeft vanavond in het GS Staalwerken Stadion met 1-2 verloren van TOP Oss. Het team van Sven Swinnen gaf een verdiende voorsprong weg door twee cadeautjes te geven aan de gasten, en kon daarna het veldoverwicht niet meer in de score tot uitdrukking brengen.

Voor deze wedstrijd had de Helmondse trainer, zeker niet voor het eerst dit seizoen, zijn formatie omgegooid. Het systeem met drie centrale verdedigers was weer ingeruild voor twee, het betekende dat aanvoerder Robin van der Meer naar de bank verhuisde. In vergelijking met de verloren wedstrijd tegen Heracles van afgelopen weekend werd ook Gaétan Bosiers uit de basis gelaten. Terug aan de aftrap waren Bram van Vlerken en Elmo Lieftink, beiden kwamen terug na een blessure.

Oss_Bosiers2.jpg

Laatstgenoemde tekende voor het eerste doelgevaar van de wedstrijd, het schot van de middenvelder schampte de paal. Vier minuten later werd de goede start van Helmond Sport beloond met een treffer. De op de linkervleugel door Bryan van Hove gelanceerde Martijn Kaars zag zijn inzet door Thijs Jansen gekeerd, maar deze Osse doelman was kansloos in de rebound van Arno Van Keilegom (15’ ;1-0).

Oss_Juich.jpg

De gasten waren nog niet gevaarlijk geworden toen een foutieve terugspeelpass van Peter van Ooijen de Osse spits Kyvon Leidsman lanceerde. Michael Chacon had dit nog kunnen corrigeren, maar was dan ongetwijfeld met een rode kaart van het veld gestuurd. Nu was de schade in de vorm van de gelijkmaker (24’ ;1-1).

TOP_VanOoijen.jpg

Een kleine tien minuten later had Helmond Sport pech toen een kopbal van Martijn Kaars via de binnenkant van de paal weer terug in het veld kwam. In plaats van een vernieuwde (en verdiende) voorsprong viel even later de treffer aan de andere kant. Rechtsback Bram van Vlerken verkeek zich totaal op een lange pass van Lorenzo Pique, zijn directe tegenstander Rick Stuy van den Herik wist daar optimaal van te profiteren (38’ ;1-2).

TOP_Maddy.jpg

Voor de gasten onder leiding van ex-HS spits Kristof Aelbrecht was dit het sein om de verdedigende stellingen nog nadrukkelijker te betrekken. Het zou Helmond Sport erg veel moeite kosten om hier nog doorheen te komen. Trainer Swinnen probeerde dit met een aantal wissels nog te veranderen, maar verder dan doelpogingen van Martijn Kaars en Bram van Vlerken uit een corner, kwam Helmond Sport niet. Ook het naar voren sturen van doelman Havekotte in de vier minuten durende blessuretijd zette geen zoden aan de dijk. Het betekende de vierde zege voor TOP Oss in Helmond in de laatste vijf ontmoetingen.

Oss_Havekotte2.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken (86’ Emir Terzi), Flor Van den Eynden, Tom Beugelsdijk, Bryan van Hove (59’ Dylan Dassy); Michael Chacon, Arno Van Keilegom (77’ Jelle Goselink), Elmo Lieftink (59’ Håkon Lorentzen); Peter van Ooijen (77’ Gaétan Bosiers), Martijn Kaars, Eros Maddy.
Op de bank en niet ingevallen: Robin van der Meer, Jarno Lion, Marcus Scholten, David Mistrafović, Gabriël Çulhacı en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.
Geel: Bosiers (85’ ;neerhalen tegenstander), Maddy (88’ ;vasthouden tegenstander) en Dassy (90’ ; neerhalen tegenstander).
Afwezig: Wassim Essanoussi, Daniël Breedijk, Chris Kalulika en Dylan van Diepen.