30 oktober 2020
Helmond Sport 1-1 MVV Maastricht
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport geeft zege weg tegen MVV

Helmond Sport is er vanavond niet in geslaagd om de eerste thuiszege van het seizoen te behalen. Het erg povere MVV Maastricht leek hiervoor het ideale 'slachtoffer', maar diep in de blessuretijd gaf het team van Wil Boessen de 1-0 voorsprong alsnog weg.

In vergelijking met het verloren bekerduel van afgelopen maandag had de Helmondse trainer één wijziging aangebracht in de basis. De toen licht geblesseerde Jeff Stans keerde terug op het middenveld, KV Mechelen-huurling Maxime De Bie nam weer plaats op de bank. Een andere huurling, Jelle Goselink van Almere City, behield zijn basisplaats wél. De centrumspits zou voor rust een tweetal mogelijkheden krijgen, maar kwam verder erg weinig in het spel voor. Meest dreigende speler in de Helmondse driemansvoorhoede was (zeker niet voor het eerst dit seizoen) Karim Loukili. De linksbuiten verschafte de (ook zeker niet voor het eerst dit seizoen) veelvuldig opkomende linksback Dean van der Sluijs een schietkans, maar de van ADO Den Haag gehuurde doelman Mike Havekotte pareerde.

MVV_Loukili.jpg

Het Helmondse aanvalsspel hield dus niet over, maar was toch nog beduidend beter dan van de gasten uit Maastricht. Afgezien van een leep boogballetje van linksbuiten Joeri Schroijen en een opgelegde kans die Arne Naudts (tussen 2017 en 2019 onder contract bij Helmond Sport) verspilde door een gebrekkige aanname, was er voor de rust geen enkel gevaar te duchten.

MVV_VanKeilegom.jpg

De voorsprong die Helmond Sport net na de hervatting bewerkstelligde was daarom alleszins verdiend te noemen, maar kwam wel een beetje gelukkig tot stand. De overtreding binnen het strafschopgebied die centrale verdediger Kai Heerings op Jelle Goselink maakte was zowel erg licht als onnodig, maar voor scheidsrechter Van der Laan (wellicht geïnspireerd door de EL-wedstrijd Feyenoord - Wolfsberger AC van gisteren) voldoende voor een strafschop. De huurling van Almere City kwam vanaf de penaltystip tot zijn eerste treffer voor Helmond Sport (49' ;1-0).

MVV_Goselink_pen.jpg

Het was de aanzet tot de meest levendige periode van deze wedstrijd, niet alleen vanwege het vuurwerk dat achter de hoofdtribune was losgebarsten. MVV kwam na een voorzet van Schroyen tot een behoorlijke kans voor Jerome Duim, dezelfde Duim zette Arne Naudts vrij voor Van Gassel. In dit tijdsbestek van een kwartier kwam Helmond Sport tot doelpogingen van achtereenvolgens Sander Vereijken, Lance Duijvestijn en Jeff Stans.

MVV-Vuurwerk.jpg

Richting het einde van de wedstrijd kwam MVV wel wat vaker op de helft van Helmond Sport, maar leek toch geen moment in staat te zijn om Helmond Sport echt moeilijk te maken. Dat bleek diep in de blessuretijd echter een misvatting te zijn. Een voorzet van Tim Zeegers werd in eigen strafschopgebied door Sander Vereijken onderschept, maar dat bracht de bal voor de voeten van een andere invaller Thomas van Bommel. Deze interventie van Sander Vereijken (in zijn nieuwe rol als middenvelder een combinatie van spelbepaler en stofzuiger) werd nog ongelukkiger toen "de zoon van Mark van Bommel" via zijn lichaam doel (90'+3 ;1-1). Het kostte Helmond Sport de eerste thuiszege en daarmee twee punten.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel ; Boyd Reith, Alec Van Hoorenbeeck, Orhan Džepar, Dean van der Sluijs ; Lance Duijvestijn (90'+3 Juul Respen), Jeff Stans, Sander Vereijken ; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink (86' Gaétan Bosiers), Karim Loukili.
Geel: Van Keilegom (76' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Guus Joppen, Maxime De Bie, Rowen Koot (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Jordy Thomassen, Dani Theunissen en Berk Cetin.