30 december 2022
KV Mechelen 1-2 Helmond Sport
AFAS Stadion

Helmond Sport wint oefenduel van KV Mechelen!

Helmond Sport heeft vanmiddag in een besloten oefenduel met 1-2 gewonnen van partnerclub KV Mechelen. De zege in het natte en lege AFAS Stadion was verdiend, het team van de ‘debuterende’ trainer Bob Peeters maakte een prima indruk.

KVM_Peeters.jpgBob Peeters (met muts) koos voor een plaats op de tribune, zijn stemvolume bleek overigens ruim toereikend te zijn om de afstand tot zijn spelers te kunnen overbruggen.

Alhoewel de Belgische eerste klasser wel het meeste balbezit had in het eerste bedrijf van dertig minuten (speeltijd was 3x30), kwamen de geel-roden tot geen enkele doelkans. Helmond Sport deed dat op de counter beter, met Jafar Arias als aanspeelpunt en de snelheid van Eros Maddy. Laatstgenoemde stond ook aan de basis van de eerste Helmondse kans, nadat hij op rechts was weggestuurd gaf hij een prima pass aan Wassim Essanoussi wiens afronding echter geen probleem was voor KVM-keeper Coucke.

KVM_Essanoussi.jpg

Wassim Essanoussi wordt fel op de huid gezeten, Alec Van Hoorenbeeck (een seizoen aan Helmond Sport uitgeleend, met nr. 18) kijkt toe.

Zeven minuten later zou een corner (ontstaan na een redding van Coucke op een inzet van Arno Van Keilegom) de inleiding vormen voor de Helmondse openingstreffer. Een voorzet van Peter van Ooijen werd door de mee naar voren gekomen Flor Van den Eynden binnengekopt (20’ ;0-1), de centrale verdediger scoorde zodoende tegen zijn oude club.

KVM_Arias.jpgVan Hoorenbeeck nu wel in duel, Jafar Arias schermt de bal echter prima af.

In het tweede half uur gebeurde er erg weinig. Bram van Vlerken blokte de enige gevaarlijke inzet van Vlaamse zijde, Helmond Sport bleef eigenlijk vrij simpel overeind. Voorafgaand aan het laatste half uur werd er van beide kanten nog een flink aantal wissels ‘tegenaan gegooid’, een van die wisselspelers Marcus Scholten kreeg een kans op de 0-2.
Even later voorkwam doelman Azmi voorkwam met een redding de Mechelse gelijkmaker, hij stond overigens zelf met een foute pass aan het ontstaan van deze gevaarlijke situatie.

KVM_Bakens.jpg

De complete Helmondse bank kreeg speelminuten.

Over invallers gesproken, een overtreding op Dylan van Diepen (het was pas zijn eerste optreden van dit seizoen) in het strafschopgebied gaf Martijn Kaars de mogelijkheid om vanaf de penaltystip de Helmondse voorsprong te verdubbelen (79’ ;0-2). Zijn strafschop was overigens een stuk overtuigender dan menig (Oranje-)penalty op het WK.

KVM_VanDiepen.jpg
Dylan van Diepen stond pas drie minuten in het veld toen hij een strafschop verdiende.

Onze partnerclub kwam nog wel dichterbij via invaller Bafdili, een intikker na een voorzet van rechts (76’ ;1-2), maar kon een nederlaag tot afgrijzen van trainer Steven Dufour niet voorkomen. De Helmondse trainer Bob Peeters was na afloop een stuk meer tevreden. "Alhoewel dit pas de vierde dag is dat ik met de ploeg bezig ben, heb ik al veel zaken gezien die me bevallen. De nadruk lag in de voorbereiding op de verdedigende organisatie, en die stond in het eerste uur erg goed. Vandaag heb ik nog ervoor gekozen om de tribune plaats te nemen (Tim Bakens deed de coaching langs de lijn), juist om een goed overzicht te hebben hoe we positie kozen. Dat we in aanvallend opzicht ook al het nodige lieten zien (daar hadden we nog nauwelijks op getraind), is voor mij een bonus'.

KVM_Kaars.jpgMartijn Kaars jaagt de bal de kruising in.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte (61’ Ahmed Azmi); Bram van Vlerken (61’ Emir Terzi), Flor Van den Eynden, Robin van der Meer (46’ Tom Beugelsdijk), Bryan van Hove (61’ Gabriël Çulhacı); Jarno Lion (46’ David Mistrafović), Arno Van Keilegom (46 Håkon Lorentzen), Peter van Ooijen (61’ Marcus Scholten); Wassim Essanoussi, Jafar Arias (46’ Martijn Kaars), Eros Maddy (70’ Dylan van Diepen).
Geel: Van Hove (vasthouden tegenstander).

KVM_VanOoijen.jpgPeter van Ooijen speelde prima als controlerende middenvelder.