31 maart 2023
TOP Oss 2-2 Helmond Sport
Frans Heesen Stadion

Derde gelijkspel op rij

Helmond Sport heeft wederom een gelijkspel behaald. Het duurde tot 6 januari totdat voor het eerst dit seizoen de punten werden gedeeld, nu staat de teller inmiddels al op acht.

Oss_Uitvak2.jpg

Het zag er na veertig minuten spelen echter naar uit dat Helmond Sport Oss met lege handen zou verlaten. De formatie van Bob Peeters had een dramatische start in het Frans Heesen Stadion. Vooral in de verdediging werd er fout op fout gestapeld. Na drie minuten spelen leidde de onherkenbaar onzekere Flor Van den Eynden met balverlies het eerste Osse gevaar in. Nadat de thuisploeg ook al een kans had gekregen via middenvelder Thijs van Leeuwen, liet Flor Van den Eynden de Osse aanvaller Jearl Margaritha uit zijn rug lopen. Met een fraaie stift over doelman Mike Havekotte kwam hij tot zijn achtste treffer van het seizoen (8’ ;1-0).

Oss_Culhaci.jpg

Gabriël Çulhacı kwam veel aan de bal op de linkervleugel.

Flor Van den Eynden was tien minuten later dicht bij de Helmondse gelijkmaker toen hij na een pass van Peter van Ooijen rakelings naast het doel kopte. Vier minuten later had Jelle Goselink de gelijkmaker op de voet na voorbereidend werk van Martijn Kaars.
Na deze kortstondige opleving viel Helmond Sport weer terug in het onzorgvuldige spel. Toen Justin Mathieu de achterstand verdubbelde (39’ ;2-0) leek het pleit eigenlijk al beslist in het Osse Kuipje. Een onverwacht fraaie Helmondse aanval bracht de hoop echter weer terug bij de meegereisde fans. Na een prima pass van Gabriël Çulhacı kon Martijn Kaars de bal klaarleggen voor Jelle Goselink, de Helmondse spits passeerde vervolgens vanaf twintig meter doelman Thijs Jansen (41’ ;2-1).

Oss_Goselink.jpgJelle Goselink wordt gefeliciteerd met zijn treffer.

Doelman Havekotte verrichtte in de extra-tijd van de eerste helft (dit betrof overigens geen blessuretijd maar een ingelaste eet- en drinkpauze net na zonsondergang t.b.v. de vastende spelers) nog een cruciale redding. Kay Tejan had net daarvoor zijn bewaker Flor Van den Eynden eenvoudig opzijgezet, diens schot werd knap gepareerd.

Oss_Maddy.jpgEros Maddy liet zien niet aan snelheid te hebben ingeboet na zijn blessure.

Na de rust kwam Peter van Ooijen niet meer terug, Eros Maddy was zijn vervanger. De snelle aanvaller nam plaats op de rechterflank, Arno Van Keilegom verhuisde naar links. Helmond Sport nam het initiatief over van de thuisclub, maar het duurde even voordat het gevaarlijk werd. Twintig minuten voor tijd belandde de bal op de binnenkant van de paal na een vrije trap van Mees Kreekels.

De gelijkmaker werd ingeleid door een steekpass van Arno Van Keilegom op Martijn Kaars. Laatstgenoemde omspeelde de keeper, maar kwam vervolgens in een te moeilijke hoek om nog te kunnen afronden. Zijn voorzet werd wél afgerond, nota bene door een Osse verdediger. De ingevallen Jafar Arias zag van dichtbij hoe verdediger Milan Hilderink de bal in eigen doel schoot (76’ ;2-2).

Oss_Arias.jpg

Jafar Arias juicht om de gelijkmaker. 

De ploeg van Klaas Wels had zich in de gehele tweede helft nog niet voorin getoond, maar deed dat in de slotfase wel. Kay Tejan drong na een fraaie actie door tot doelman Mike Havekotte. Die twee zouden het nog met elkaar aan de stok krijgen, zelfs toen scheidsrechter Ruperti al voor het eindsignaal had gefloten hield dat niet op.

Oss_Peeters.jpg

Trainer Bob Peeters heeft vrede met het gelijkspel.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Gabriël Çulhacı; Lukas Vankerkhoven, Elmo Lieftink; Arno Van Keilegom, Martijn Kaars, Peter van Ooijen (46’ Eros Maddy); Jelle Goselink (69’ Jafar Arias).
Geel: Havekotte (90’+3 ;opstootje)
Op de bank en niet ingevallen: Michael Chacon, Tom Beugelsdijk, David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Marcus Scholten, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Jarno Lion, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Håkon Lorentzen, Bryan van Hove en Dylan van Diepen.