Helmond Sport laat twee punten liggen in Oss

helmond sport laat twee punten liggen in oss
 

Helmond Sport heeft vanavond in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-2 gelijkgespeeld in Oss. Tegen de plaatselijke FC kreeg het team van Jan van Dijk ruim tien opgelegde kansen, maar het afwerkingspercentage lag vanavond (weer) bijzonder laag. De eerste gemiste kans kwam op naam van Kerk, die na een corner vanaf tien meter vrij mocht inschieten. Een minuut later schonk Kerk de kans aan Edwards, die eveneens weinig overtuiging in zijn afronding legde. Roel van de Sande kreeg vrijstaand voor keeper Mous een megakans op een treffer tegen zijn oude club, maar schoot met rechts recht tegen de ex-jeugdkeeper van Ajax aan. Twee minuten wist Mous een hard afstandsschot van Justiana niet goed te verwerken, in de rebound scoorde Cortie de langverwachte openingstreffer (20' ;0-1).

De thuisclub (slechts zestiende in de Jupiler League, maar de laatste vijf wedstrijden wel ongeslagen) moest het tot dan toe doen met een schot van balvirtuoos Alvin Fortes, maar werd vervolgens in het zadel geholpen door slordigheden in de Helmondse verdediging. Allereerst raakte Edwards de bal kwijt, daarna verzuimde Warmolts om spits Zschusschen kort te dekken, de ex-spits van NAC en Twente wist de verste hoek te vnden (25' ;1-1).
Deze gelijkmaker was al een heuse verrassing, maar zeven minuten was het spelbeeld helemaal op zijn kop gezet. Kerk had ondertussen nog maar eens twee kansen gemist, waarna Oss met een lucky treffer op voorsprong kwam. Een afstandsschot van Karmaci stuitte via de paal terug het veld in, maar ging vervolgens via de rug van doelman Van der Steen alsnog het doel in (32' ;2-1). Omdat ook Justiana (vanwege de personele problemen voorin wederom als linksbuiten opgesteld) en El Allouchi (om dezelfde reden wederom als spits opgesteld) het Osse net niet wisten te vinden, ging de bizarre 2-1 als ruststand in de boeken.

De tweede helft was maar twintig seconden oud toen El Allouchi devolgende kans miste, waarna het weer de beurt aan Van de Sande was om geheel vrijstaand voor de keeper te missen. De onvermijdelijke gelijkmaker zou even later vallen, een voorzet van de attente Cortie werd door El Allouchi van dichtbij ingekopt (58' ;2-2). Een kleine tien minuten later miste de huurling van NAC echter weer een opgelegde kans (na overigens prima voorbereidend werk van Visser). Tussen de zeventigste en de negentigste minuut zou Helmond Sport geen kansen meer missen (die waren er namelijk niet, de thuisclub had in deze fase zelfs een licht overwicht), maar in de blessuretijd was het weer "business as usual". Markiet en de ingevallen Schilders voegden zich in de ellenlange rij van kansenmissers,    

Helmond Sport sluit de eerste competitiehelft af met zes zeges, zes gelijke spelen, en ook zes nederlagen, Na de winterstop zal het nog iets moeten stijgen om de play-offs te kunnen halen. Op vrijdag 15 januari kan daarmee een begin worden gemaakt in de uitwedstrijd bij MVV Maastricht.
  
Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): 
Wouter van der Steen - Gévero Markiet, Stephen Warmolts, Aleksandar Bjelica, Yannick Cortie - Kevin Visser, Steven Edwards (46' Jeffrey van Nuland), Roel van de Sande - Gyrano Kerk (83' Maiky Fecunda), Mounir el Allouchi (87' Thomas Schilders), Gillian Justiana.
Geel: Bjelica (41') en Van Nuland (82').
Op de bank en niet ingevallen: Sam Strijbosch, Sven van de Kerkhof, Colin van Gool en Stijn van Gassel (keeper).
Geblesseerd: Carlo de Reuver, Marc Koot, Charlton Vicento en Jamie Watt (keeper).