29 januari 2016
NAC Breda 1-0 Helmond Sport
Rat Verlegh Stadion

Wederom verlies in blessuretijd

wederom verlies in blessuretijd

Net zoals afgelopen maandag tegen Jong Ajax heeft Helmond Sport in de blessuretijd kostbare punten verloren. In het prachtige en met 14.015 toeschouwers bijna volle Rat Verlegh Stadion leek het team van Jan van Dijk af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel tegen de nummer drie van de Jupiler League, maar uiteindelijk ging het in de uiterste slotfase toch mis.
 

Debuut Kai Heerings

In vergelijking met de wedstrijd tegen Jong Ajax waren er twee wijzigingen in de basis, de van Cambuur overgekomen Kai Heerings maakte zijn debuut. De linksbenige centrale verdediger speelde een prima wedstrijd, evenals de nu naar het middenveld doorgeschoven Steven Edwards. Kevin Visser kwam terug van een schorsing, hierdoor gingen Jeffey van Nuland en Sam Strijbosch naar de bank. 

Thuisclub kan voor rust niet overtuigen...

NAC had in de eerste helft verreweg het meeste balbezit, maar wist daar maar weinig mee te doen. Spits Sjoerd Ars kwam weliswaar al na vier minuten vrij voor doel, maar kon Van der Steen niet passeren. Het duurde even voordat de Helmondse goalie weer moest optreden, maar toen verrichtte hij weer een beslissende redding toen Lazic voor hem opdook. Helmond Sport was aanvallend nog onmachtiger, verder dan kopballen van Markiet en Kerk kwam het niet.

...en in de tweede 45 minuten evenmin

In de tweede helft was het spel van de thuisclub zo mogelijk nog chaotischer. Helmond Sport bleef redelijk eenvoudig overeind, al gold dat niet voor Mounir el Allouchi, de huurling van NAC viel vandaag alleen op door steeds uit te glijden. Eigenlijk had HS halverwege de tweede helft nog de beste kans op de openingstreffer, in een counter met een ruime numerieke meerderheid had werd Edwards vrij voor doel gezet.
Naarmate het einde naderde en bij het thuispubliek het geduld ook helemaal op was, werd de sfeer ook grimmiger met opstootjes en (veel) gele kaarten waren het gevolg.

Blessuretijd wederom fataal

De blessuretijd (de vierde man gaf aan dat deze vier minuten zou duren) was er echter ook vandaag weer te veel aan. In de tweede minuut van de extra tijd kwam HS nog goed toen rechtsbuiten Mats Seuntjens op de lat schoot. Doordat Markiet wegens kramp nog verzorging nodig had, trok scheidsrechter Martens er nog wat tijd bij. In een scrimmage haalde Heerings nog een bal van de doellijn, maar in de rebound scoorde Kenny van der Weg alsnog (90'+5 ; 1-0).  

Stand en volgende wedstrijd

Helmond Sport staat na deze nederlaag op de elfde plaats, maar komt als het a.s. maandag de inhaalwedstrijd bij Fortuna Sittard wint, weer op een positie die recht geeft op de play-off's. Volgende week vrijdag speelt Helmond Sport thuis tegen FC Emmen.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen - Gévero Markiet, Stephen Warmolts, Kai Heerings, Yannick Cortie (87' Maiky Fecunda) - Kevin Visser, Steven Edwards, Roel van de Sande (84' Sven van de Kerkhof) - Gyrano Kerk, Mounir el Allouchi (77' Thomas Schilders), Gillian Justiana.
Geel: Heerings (43' ;neerhalen tegenstander), Markiet (53' ;neerhalen tegenstander), Van de Sande (82' ;vasthouden tegenstander), Kerk (85' ;spelbederf), Visser (86' ;opstootje), Justiana (90'+1 ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Sam Strijbosch, Jeffrey van Nuland, Marc Koot, Jamie Watt (keeper) .
Geblesseerd: Carlo de Reuver en Charlton Vicento.
Geschorst: Geen.

NAC Breda - Helmond Sport 29 januari 2016