27 september 2015
VVV-Venlo 4-1 Helmond Sport
Covebo Stadion - De Koel

Ruime nederlaag in Venlo

Helmond Sport geeft in zeven minuten de winst uit handen

Helmond Sport speelde zondagmiddag 27 september een uitwedstrijd bij VVV-Venlo. In zeven minuten tijd boog de thuisclub de stand om van 0-1 naar 3-1 en was Helmond Sport gezien.

De wedstrijd begon voor Helmond Sport voortvarend, waar Carlo de Reuver vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer namens Helmond Sport zorgde, hield doelman Wouter van der Steen zijn doel knap schoon. Hoewel Helmond Sport aanvallend andermaal niet overtuigde beloofde de ruststand veel goeds: 0-1.
Na rust ging het echter helemaal mis. Vanaf de 56ste was Helmond Sport het spoor helemaal bijster wat resulteerde in een 3-1 tussenstand in de 63ste minuut. Een misverstand tussen Aleksandar Bjelica en Wouter van der Steen, een afstandsschot van VVV’er Vito van Crooij en een handsbal van Steven Edwards in het strafschopgebied, die daar rood voor keeg, waren genoeg om Helmond Sport van de punten af te houden. Helmond Sport kwam er na de rode kaart niet meer aan te pas, de wedstrijd eindigde in een 4-1 stand voor VVV-Venlo.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen - Gevero Markiet, Stephen Warmolts, Alexandar Bjelica (68' Maiky Fecunda), Gillian Justiana - Kevin Visser, Steven Edwards, Roel van de Sande - Gyrano Kerk (73' Jeffrey van Nuland), Carlo de Reuver (83' Marc Koot), Charlton Vicento.
Geel: Justiana (37') en Visser (87').
Rood: Edwards (63').
Op de bank en niet ingevallen:  Thomas Schilders, Sam Strijbosch, Sven van de Kerkhof en Jamie Watt.
Gebleseerd: El Allouchi en Cortie.

VVV-Venlo - Helmond Sport 27 september 2015