Academy / 07 november 2021

Bennekom O16 – Helmond Sport O16  0-6

De O16 begon voortvarend aan de wedstrijd, in de vierde minuut viel vanuit een corner variant al de 0-1. Na een mooie steekpass van Merlijn Kuijpers op Stan Bouwens gaf laatstgenoemde de bal voor die bij de tweede paal wordt binnengeschoten door Tarik Essakkati (foto). In de 22e min wordt Helmond Sport een zuivere strafschop onthouden. Direct daarna scoort Stan Bouwens op aangeven van Dani Voigt de 0-2. Gedurende de eerste helft hanteerde Bennekom veelvuldig de lange bal, maar mede door goede coaching van keeper Wessel Brugmans wordt dit nooit echt gevaarlijk.
 
Kort voor rust (39e min) werkte Tarik Essakkati de 0-3 binnen nadat de keeper van Bennekom de bal losliet. In de tweede helft veelal hetzelfde spelbeeld, in de 70e min schiet Stan Bouwens de 0-4 binnen. In de 72e min tekent Julian Geerts voor de 0-5. Na een pass van achteruit lobt hij de bal beheerst over de keeper van Bennekom heen. Ver in de blessuretijd (86e min) tikt Krijn Liefting nog een voorzet van Stan Bouwens bij de tweede paal binnen en bepaalt daarmee de eindstand op 0-6. Een mooi slotakkoord bij alweer de negende overwinning op rij voor koploper Helmond Sport O16.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Aimar Balic; Cas Molenaar, Thijs Joosten, Merlijn Kuijpers; Stan Bouwens, Dani Voigt, Tarik Essakkati.
Ingevallen: Julian Geerts, Ties Mezenberg, Anouar Lemrini, Khalid el Arnouki en Krijn Liefting.

FC Den Bosch O14 – Helmond Sport O14  2-1

In de Brabantse hoofdstad vielen alle goals in de tweede helft. Het team van Bram van Wijk kwam daarin op een 2-0 achterstand, waarna Rafael Arenas van Aerle op aangeven van Tijn van Deursen voor de aansluitingstreffer zorgde. De verdiende gelijkmaker voor het team van trainer Bram van Wijk bleef helaas uit.

Roda JC O13 – Helmond Sport O13  2-0

Het team van Glenda van Lieshout had geen goede dag in Kerkrade, na een 1-0 ruststand werd verdiend met 2-0 verloren. Milan Stawinski was de uitblinker in de O13 dat nu vierde staat in de Tweede Divisie.