Academy / 19 juni 2021

Vandaag waren de laatste (oefen-)wedstrijden voor de jeugdteams van Helmond Sport dit seizoen. De O13 verloor met ruime cijfers tegen hun leeftijdsgenoten van FC Den Bosch, de Onder15 wist daarentegen wel te winnen (1-2) van de Bosschenaren.
De O14 speelde twee verkorte wedstrijden tegen resp. FC Den Bosch en Go Ahead Eagles, en won beiden met 2-1. Spits Noah Paolo zorgde tegen de Deventenaren in de allerlaatste minuut voor de winnende treffer.

Helmond Sport O13 – FC Den Bosch O13  1-5

De O13 had het bijzonder lastig tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch. Aanvoerder Kaan Eşilçimen wist de onvermijdelijke achterstand nog te voorkomen door een bal van de doellijn te halen, maar even later viel de 0-1 alsnog. In de laatste tien minuten voor de rust had het team van Glenda van Lieshout de beste fase van de wedstrijd met kansen voor Chevez Seboeboen en, tot twee maal toe, Tijn van Deurzen. Desondanks wisten de Bosschenaren op slag van rust de voorsprong nog te vergroten.
De nieuwe aanwinst Rayen van Bree Yahia (dit seizoen nog uitkomend voor Bruheze O13) liet de mogelijkheid liggen om zijn eerste (en alleszins acceptabele) optreden te bekronen met de aansluitingstreffer, daarna liepen de gasten weg naar 0-5. Invaller Jaden Janssen kreeg nog wel de mooiste goal van de wedstrijd op zijn naam, het schot van deze spits (onlangs tegen Fortuna Sittard ook al goed voor drie treffers) ging vanaf twintig meter onhoudbaar in de kruising.

Opstelling Helmond Sport O13:
Finn Smulders ; Yassin El Kadmiri, Rayen van Bree Yahia, Glenn van Dijen, Kaan Eşilçimen ; Faas Hunnekens, Chevez Sedoeboen, Tijn van Deurzen ; Rafaël Arenas van Aerle, Julian van de Goor, Berk Budak .
Ingevallen: Keano Kuijpers, Abdoul Samad Seydou, Noah Schijven, Sid van Hoof, Jaden Janssen en Marcus van der Wielen (keeper).

Helmond Sport O14 – FC Den Bosch O14  2-1

In dit duel tussen twee coaches meer veel Helmond Sport historie (Nyron Wau en Marc Höcher), vielen er twee treffers binnen de eerste vijf minuten. De Bosschenaren openden de score na dodelijk balverlies van de Helmondse verdediging, aanvoerder Taeke Captein zorgde voor de gelijkmaker. Nadat Miguel Gasparinho en Stijn van Hoeck de kans lieten liggen, zorgde middenvelder Alto Gjoka voor de verdiende zege in dit duel over twee maal twintig minuten.

Opstelling Helmond Sport O14:
Ward van Sleeuwen ; Jesse Dortmans, Joep Kivits, Mees Rooijakkers, Daan Kretschmer ; Dayen Geerts, Julian Botterweck, Taeke Captein ; Miquel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Bart van Gog, Cheick Arouna Fofana, Tijn Landheer, Thijmen van der Vliet, Alto Gjoka en Daan van Gog (keeper).

Helmond Sport O14 – Go Ahead Eagles O14  2-1

Bij de Deventenaren nam ook een ex-aanvaller van Helmond Sport op de bank plaats. In het seizoen 1984-1985 zorgde spits Jan Groeneweg met zijn treffers in de halve finale (zowel in het heen- als het terugduel tegen het inmiddels verdwenen FC Wageningen) ervoor dat Helmond Sport de bekerfinale haalde. In zijn huidige rol als teammanager zag hij zijn team na zeven minuten op voorsprong komen, en vervolgens nog een aantal kansen missen op een grotere voorsprong bij rust.
Na de hervatting was het team van Nyron Wau veel scherper. In de rebound na een schot van Alto Gjoka op de keeper, zorgde Mees Rooijakkers voor de gelijkmaker. Nadat de gasten nog een paar prachtige kansen om zeep hadden geholpen, zorgde spits Noah Paolo in de allerlaatste minuut voor de tweede 2-1 zege van deze dag.

FC Den Bosch O15 – Helmond Sport O15  1-2

Het team van Marc van der Ven kwam weliswaar op achterstand, maar had voor de rust ook al kansen gehad via Tarik Essakkatti (schoot van dichtbij op de keeper) en Anouar Lemrini (schoot van afstand op de lat). Na de hervatting trok een beter Helmond Sport de wedstrijd naar zich toe door twee treffers van Tarik Essakkatti. De eerste was ‘in alle rust’ vanaf elf meter, de tweede was vanuit een overvolle ‘zestien’.
In de laatste minuut van de wedstrijd wist doelman Wessel Brugmans een gelijkmaker te voorkomen, na deze fraaie redding moest hij echter wel het veld verlaten met een blessure.

Opstelling Helmond Sport O15:
Wessel Brugmans ; Jayden Davelaar, Assim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden, Merlijn Kuijpers, Julian Geerts, Anouar Lemrini, Stan Bouwens, Dani Voigt, Tarik Essakkatti.
Ingevallen: Aimar Balic, Krijn Liefting en Tijn Willems (keeper).