Academy / 04 september 2021

Voor de jeugdteams van Helmond Sport stond vandaag de eerste competitieronde op het programma, dit ging met wisselend succes gepaard. De uitwedstrijden voor de O14 (6-0 bij MVV) en O15 (7-2 bij Heerenveen) gingen ruim verloren, maar daar stonden wel thuiszeges tegenover van de O16 (4-0 tegen Jonathan) en de O13 (4-2 tegen JOVZ). Spits Abedin Balic (op bovenstaande foto) nam in laatstgenoemde wedstrijd twee treffers voor zijn rekening. 

Helmond Sport O13 – JVOZ O13  4-2

 

O13_Lineup.jpg

Het team van Glenda van Lieshout hoorde al na 58 seconden spelen de scheidsrechter fluiten voor een strafschop. De fel gestarte gasten uit Vlissingen kwamen zodoende op een hele vroege voorsprong. Vier minuten later zorgde een volgend fluitsignaal voor wederom een Helmondse domper, ditmaal werd een doelpunt van Helmond Sport ten onrechte afgekeurd wegens (vermeend) buitenspel. De gelijkmaker kwam er even later alsnog, Abedin Balic nam een lange pass van Karolis Bacininas prima aan, en zorgde voor een dito afwerking (14’ ;1-1).
Een tweede strafschop (ditmaal volstrekt onnodig) zorgde voor opnieuw een voorsprong voor Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (23’ ;1-2). Dit zou ook de ruststand worden, al hadden spits Abedin Balic (tot tweemaal toe) en Tuzairo Obia hun team weer op gelijke hoogte kunnen brengen.

Kansen kwamen er ook na de hervatting. Dani van Hout had de mogelijkheid óf om zelf af te ronden óf om Abedin Balic te bedienen, maar zijn voortzetting leek op iets wat hier tussenin zit. Dezelfde Dani van Hout werd even later in kansrijke positie onreglementair gestuit, maar de scheidsrechter had hier nog best even voordeel kunnen geven. Hij besloot echter om een gele kaart te trekken voor een Zeeuwse verdediger (die daarmee goed weg kwam) en om Helmond Sport een vrije trap te geven net buiten het strafschopgebied. Tuzairo Obia schoot deze magnifiek in de kruising (48’ ;2-2).

Vier minuten later stond Helmond Sport zelfs al op voorsprong, Abedin Balic kreeg een vrije trap genomen door Karolis Bacininas prima onder controle en rondde prachtig af (52’ ;3-1). De ingevallen Fedde Westra zorgde voor het slotakkoord door een corner van Raul Swinkels binnen te koppen (57’ ;4-1).

O13_Juich.jpg

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Nasim El Maach;  Luciano van de Vall, Karolis Bacininas, Milan Stawinski, Ruud Sanders; Loek Swinkels, Otis Rockx, Tuzairo Obia; Dani van Hout, Abedin Balic, Raul Swinkels. 
Ingevallen: Fedde Westra, Milan van der Westen en Finn Verhoeven (keeper).

Helmond Sport O16 – Jonathan O16  4-0

De O16 is als ‘nieuw’ team door de KNVB ingedeeld in een klasse met daarin overwegend amateurclubs uit het midden en oosten van het land. Jonathan uit Zeist bleek geen partij te zijn voor het team van Marc van de Ven. Binnen vier minuten had zijn team al vijf serieuze doelpogingen geproduceerd, het wachten was dus toen al op de openingstreffer. Stan Bouwens stelde dit nog even uit door vanaf zes meter te zacht in te schieten, maar geholpen door een verkeerde terugspeelbal van de gasten lukte het Dani Voigt even later wel (14’ ;1-0).

Dat dit ook de ruststand werd was gezien de enorme hoeveelheid kansen die HS vervolgens nog kreeg, hoogst opmerkelijk. Julian Geerts en Dani Voigt schoten op de lat, (opnieuw) Dani Voigt, Stan Bouwens en Khalid el Arnouki hadden de wedstrijd al voortijdig kunnen beslissen.

Al in de eerste minuut na de rust waren er opnieuw kansen voor Dani Voigt en Julian Geerts. Het was even later Stan Bouwens die met een prachtig afstandsschot (een minuut eerder werd zijn halfvolley nog wel gekeerd) de ban brak (54’ ;2-0). De eindcijfers kwamen vervolgens op het scorebord via een treffer in de kluts door invaller Krijn Liefting (73’ ;3-0), en een schot in de kruising van Tarik Essakkati (80’ ;4-0).

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Aimar Balic; Tarik Essakkati, Thijs Joosten, Julian Geerts; Stan Bouwens, Dani Voigt, Khalid el Arnouki.
Ingevallen: Cas Molenaar, Ties Mezenberg, Daan van der Linden, Krijn Liefting en Anouar Lemrini.

MVV O14 – Helmond Sport O14  6-0

De O14 kende een dramatische start, na twaalf minuten stond het al op een 4-0 achterstand door allemaal persoonlijke fouten in de opbouw. De drinkpauze halverwege de eerste helft werd dankbaar aangepakt door trainer Bram van Wijk om e.e.a. om te zetten. Afgezien van een tegentreffer op slag van rust bleef de O14 verder onheil bespaard. Na de rust was Helmond Sport zelfs de bovenliggende partij, en miste het een tweetal kansen om de spreekwoordelijke eer te redden. In de laatste minuut was het slotakkoord echter voor de gastheren.

Heerenveen O15 – Helmond Sport O15  7-2

Het team van Nyron Wau kwam weliswaar vroeg op voorsprong door een benutte penalty van Taeke Captein, maar werd vervolgens volledig overlopen. Na 25 minuten was met een 4-1 tussenstand de wedstrijd al beslist.