Academy / 11 september 2021

Op de tweede speeldag van de competitie baarde de uitslag van de O13 bij Feyenoord (6-6!) voor de meeste opzien. De O16 haalde een nipte zege op UNA (2-3), de O14 verloor door twee strafschoppen van FC Eindhoven (1-2).

UNA O16 – Helmond Sport O16  2-3

Het team van Marc van de Ven wist ook zijn tweede wedstrijd van de competitie te winnen. Na een goed begin, voetballend in een hoog tempo zorgde Khalid el Arnouki in het Veldhovense Zeelst voor de terechte openingstreffer (11’ ;0-1). Andere kansen voor rust bleven onbenut, maar net na de hervatting zorgde Tarik Essakkati voor de verdubbeling van deze voorsprong (42’ ;1-1). Twee minuten bracht UNA uit een vrije trap de marge weer terug (44’ ;1-2), om later zelfs langszij te komen na een counter (61’ ;2-2).
Een tweede treffer van Tarik Essakkati (68’ ;2-3), beheerst afgerond na een mooie pass van Ties Mezenberg, zou de wedstrijd beslissen. Laatstgenoemde kreeg in de slotfase overigens zijn tweede gele kaart, maar de geringe voorsprong werd ook met een man minder over de streep getrokken.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Merlijn Kuijpers, Daan van der Linden; Julian Geerts, Thijs Joosten, Tarik Essakkati; Stan Bouwens, Dani Voigt, Khalid el Arnouki.
Ingevallen: Daan Raijmakers, Ties Mezenberg, Krijn Liefting en Anouar Lemrini.

Helmond Sport O14 – FC Eindhoven O14  1-2

Na de stevige nederlaag van vorige week uit tegen MVV (6-0) had coach Bram van Wijk overduidelijk maatregelen genomen om de zaken verdedigend op orde te brengen. Tegen FC Eindhoven liet de O14 zich bij balbezit tegenstander ver op eigen helft terugzakken, waarbij er zo goed als geen ruimte tussen de linies werd overgelaten. Tegenstander FC Eindhoven wist zich nauwelijks raad met dit staaltje ‘resultaatvoetbal’, de gasten slaagden er voor de rust niet eenmaal in om een bal tussen de palen te schieten.
Helmond Sport deed dat in de spaarzame momenten van balbezit op de helft van de tegenstander wél, het schot van Julian van de Goor had echter te weinig kracht om de verder ‘werkloze’ keeper van FC Eindhoven te verontrusten. Net na de hervatting werd deze keeper wel ernstig in verlegenheid gebracht. Jaden Janssen zag hem te ver voor zijn doel staan waarna de linkspoot hem vanaf ongeveer de punt van het strafschopgebied wist te passeren (38’ ;1-0).

O13_FCE_Juich.jpg

De wedstrijd kreeg echter een dramatische kanteling toen Helmond Sport in amper twee minuten tijd twee benutte strafschoppen kreeg te verwerken. Aan beide penalty’s ging overigens een onnodige overtreding aan vooraf.

O13_FCE_Pen.jpg

Helmond Sport slaagde er daarna wel in om meer op de helft van de tegenstander te komen, maar wist zich uit open spel geen kansen te scheppen. De enige gevaarlijke momenten ontstonden uit een corner (kopbal van Faas Hunnekens) en een vrije trap van Jaden Janssen.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-1-4-1 formatie):
Marcus van der Wielen; Keano Kuijpers, Rayen van Bree Yahia, Noah Schijven, Rafaël Arenas van Aerle; Faas Hunnekens; Jaden Janssen, Sid van Hoof, Tijn van Deursen, Julian van de Goor; Yassin El Kadmiri.
Ingevallen: Kaan Eşilçimen, Berk Budak en Chevez Sedoeboen.

Feyenoord (O13-2) – Helmond Sport O13  6-6

Helmond Sport O13 stond op jeugdcomplex Varkenoord na 24 minuten spelen al op een 0-4(!) voorsprong. In de slotfase van de eerste helft moest het team van Glenda van Lieshout echter nog de drie tegengoals incasseren.
Na de rust werd het scoreverloop helemaal bizar, de Rotterdammers bogen de achterstand om in een 6-4 voorsprong. Toen Feyenoord had verzuimd om nog enkele grote kansen te benutten, herpakte Helmond Sport zich weer. Uiteindelijk was het Elvi Zimuangana die met zijn derde doelpunt van de wedstrijd voor de gelijkmaker zorgde. Raul Swinkels (tweemaal) en Romano Gerrits waren de andere doelpuntenmakers aan Helmondse zijde.