Academy / 03 oktober 2021

Drie van de vier jeugdteams behaalden dit weekend een zege. Zowel de O16 als O13 zijn nu koploper in hun competitie. Winst was er ook voor de O15, de O14 was het enige team dat met lege handen achter bleef.

Roda’46 O16 – Helmond Sport O16  1-4

De O16 had een eenvoudige middag in Leusden. Het grote veldoverwicht leidde tot de nodige kansen, de onvermijdelijke voorsprong viel uit een benutte vrije trap van Daan van de Linden (11’ ‘0-1). De ruststand kwam na een half uur op het scorebord, op aangeven van rechtsback Jayden Davelaar tikte Julian Geerts binnen (30’ 0-2).
Na de hervatting veranderde er niets aan het spelbeeld. Wel aan de voorsprong, deze werd door Dani Voigt uitgebreid (62’ ;0-3). Laatstgenoemde was tevens de aangever voor een treffer van Khalid el Arnouki (76’ ;0-4). In blessuretijd kon de thuisclub de spreekwoordelijke eer redden (82’ ;1-4).
Helmond Sport O16 blijft na deze vijfde zege op rij koploper, naaste achtervolger MVV heeft drie punten minder.

Helmond Sport O15 – De Graafschap O15  4-1

De O15 boekte zijn tweede zege op rij, en heeft daardoor zes punten uit vier wedstrijden. Voor het team van Nyron Wau scoorden Miguel Gasparinho (1-0), Stijn van Hoeck (2-0), Dayen Geerts (3-1) en Taeke Captein (4-1).

Fortuna Sittard O14 – Helmond Sport O14  3-2

Het team van Bram van Wijk verzuimde voor de rust om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Van de legio kansen benutte alleen Yassin El Kadmiri (0-1) er een. De tweede Helmondse treffer kwam tot stand door een blunder van de Limburgse keeper, Rafael Arenas van Aerle werd zodoende de maker van de 2-2.
Na de rust zakte de wedstrijd weg naar een bedenkelijk niveau. Tot overmaat van ramp trof zo’n beetje de enige serieuze poging van de Fortunezen doel, met een pijnlijke nederlaag tot gevolg. De O14 staat hierdoor met een punt uit vier wedstrijden onderaan de ranglijst.

Fortuna Sittard O13 – Helmond Sport O13  0-2

De O13 behaalde een verdiende zege in Sittard. Bij de rust leidde het team van Glenda van Lieshout met 0-1 door een doelpunt van spits Elvi Zimuangana. Een kopbal van Romano Gerrits zorgde voor de eindstand. Met tien punten uit vier wedstrijden is de O13 nu koploper!