Academy / 10 oktober 2021

De koplopers O13 en O16 wonnen beiden hun wedstrijden. De O16 kwam tot maar liefst dertien treffers, waarvan vijf van Dani Voigt. De O13 haalde in de race om het kampioenschap een belangrijke zege op FC Den Bosch, mede door goed keeperswerk van Finn Verhoeven (foto). De O14 en O15 verloren hun (zware) uitwedstrijden.

Helmond Sport O13 – FC Den Bosch O13  2-1

O13_FCDB.jpg

De O13 kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong uit een counter van Elvi Zimuangana. Dat was niet helemaal conform het spelbeeld en de kansenverhouding. Een goede verdedigende ingreep van Milan van der Westen voorkwam namelijk een Bossche openingstreffer, en na de 1-0 hield de uitblinkende keeper Finn Verhoeven er voor dat zijn team met een voorsprong de rust in kon.

Na de hervatting had het team van Glenda van Lieshout het betere van het spel. Net nadat Elvi Zimuangana de kans op zijn tweede treffer had laten liggen, verdubbelde Raul Swinkels de voorsprong met een formidabel schot dat via de binnenkant van de tweede paal binnen viel (41’ ;2-0). Deze zeker lijkende overwinning kwam in de slotfase toch nog in gevaar. Zes minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer, waarna nog een paar hachelijke situaties ontstonden.

De O13 gaat nu op kop met 13 punten uit 5 duels. De naaste achtervolgers Feyenoord en Roda JC hebben drie verliespunten meer.

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Finn Verhoeven; Milan van der Westen, Fedde Westra, Ruud Sanders, Luciano van de Vall; Romano Gerrits, Otis Rockx, Milan Stawinski; Abedin Balic, Elvi Zimuangana, Rau Swinkels.
Ingevallen: Loek Swinkels, Dani van Hout, Tuzairo Obia, Dalil Ajouaou, Karolis Bacininas en Nassim el Maach (keeper).

NAC Breda O14 – Helmond Sport O14  4-1

De O14 moest zich in Breda beperken tot tegenhouden tegen het sterkere NAC. Lange tijd lukte dat behoorlijk goed, het team van Bram van Wijk kwam kort na rust zelfs op voorsprong door een treffer van Jaden Janssen. De werkelijke krachtsverhouding kwam in het verloop van de tweede helft op het scorebord, 4-1. De O14 is nu met een punt uit vijf wedstrijden hekkensluiter.

ADO Den Haag O15 – Helmond Sport O15  3-2

De O15 stond in Den Haag al na twee minuten achter door een benutte vrije trap, maar wist zich prima te herstellen. Via een goede individuele actie van Stijn van Hoeck viel de gelijkmaker, en na een spectaculaire solo waarin Noah Paolo vier tegenstanders passeerde kwam Helmond Sport zelfs op voorsprong. ADO produceerde voor rust echter nog de 2-2, om na de hervatting de wedstrijd te beslissen.

Helmond Sport O16 – Bennekom O16  13-0

De O16 had zoals verwacht geen kind aan het laag geklasseerde Bennekom. De eindstand van 13-0 was allesbehalve geflatteerd, een handvol kansen werden namelijk nog gemist. Daan van der Linden opende de score (9’ ;1-0), waarna Dani Voigt op aangeven van Tarik Essakkati (17’ ;2-0) de voorsprong verdubbelde. Spits Dani Voigt kwam niet alleen tot een onvervalste hattrick (oftewel drie doelpunten in één helft zonder dat er een doelpunt van een andere speler van hetzelfde team tussendoor is gemaakt), na zijn 2-0, 3-0 en 4-0 volgde ook nog een vierde treffer van zijn voet.

Na de hervatting waren het Stan Bouwens (42’ ;6-0) gevolgd door Dani Voigt (45’ ;7-0), Krijn Liefting (50’ ;8-0), Tarik Essakkati (53’ ;9-0) en nogmaals Tarik (54’ ;10-0) die in sneltreinvaart de ‘tien’ op het scorebord kregen. In de slotfase ging het wederom hard, Cas Molenaar (74’ ;11-0), Khalid el Arnouki (80’ ;12-0) en wederom Tarik Essakkati (81’ ;13-0) zorgden voor de niet-alledaagse eindcijfers.
Het team van Marc van de Ven gaat na zes speelronden met het maximum van de punten op kop. Naaste achtervolger MVV heeft drie punten minder.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden; Thijs Joosten, Tarik Essakkati, Merlijn Kuijpers; Stan Bouwens, Dani Voigt, Khalid el Arnouki.
Ingevallen: Cas Molenaar, Aimar Balic, Anouar Lemrini, Krijn Liefting.