Academy / 09 januari 2023

Helmond Sport O18 – Football Agency Ben Ranoe 5-1

De O18 had een team op bezoek van Football Agency Ben Ranoe, met daarin spelers met geboortejaar 2003/2004/2005. In de eerste ‘periode’ (dit oefenduel duurde 3x30 minuten) hadden de iets oudere gasten wat meer balbezit, maar het was toch het team van Antal Tooten dat op voorsprong kwam. Dani Voigt ging in 2023 verder met waar hij in 2022 mee begonnen was, namelijk zijn kansen benutten (1-0).

In het begin van de tweede periode behoedde keeper Tijn Willems zijn team met een paar goede reddingen voor de gelijkmaker, daarna nam Helmond Sport het initiatief nadrukkelijk over. Khalid El Arnouki verdubbelde de voorsprong door goed te profiteren van balverlies van de uitgelopen keeper (2-0).
Dani Voigt zorgde met een schot met links van ruim twintig meter voor zijn tweede treffer van de middag/avond (3-0), waarna Stan Bouwens een vrije trap van ongeveer dezelfde afstand via de binnenkant van de paal binnenschoot (4-0).
De tweede periode werd afgesloten met een tegentreffer van de gasten (4-1), in de derde en laatste periode kwam het slotakkoord op naam van Tarik Essakkati (5-1); hij gaf het laatste tikje net voor de lijn na een lob over de uitgelopen keeper.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Hannock Ket (stagespeler); Anouar Lemrini, Tarik Essakkati, Ayoub Lyarnazi; Stan Bouwens, Dani Voigt, Owen Johnson.
Ingevallen: Daan Raijmakers, Cas Molenaar, Khalid El Arnouki, Thijs Joosten, Damian Koldenhof (stagespeler) en Wessel Brugmans (keeper).
Afwezig: Krijn Liefting (ziek), Julian Geerts en Daan van der Linden (beiden geblesseerd).

Helmond Sport O16 – Beerschot O16 2-1

De O16 leverde een prima prestatie door het Antwerpse Beerschot te verslaan. Stijn van Hoeck bracht zijn team al vroeg op voorsprong door beheerst (met rechts) een uitval af te ronden (5’ ;1-0). Deze linksbuiten kreeg op slag van rust een enorme kans op zijn tweede treffer, het voorbereidend werk kwam hierbij op naam van spits Noah Paolo die met een prima sliding de bal veroverde.

Een kwartier na rust kwamen de gasten langszij (doelpunt had wel een buitenspel ‘luchtje’), maar een strafschop zou Helmond Sport alsnog de winst opleveren. Invaller Julian Botterweck werd onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen, Stijn van Hoeck bekroonde vanaf de ‘stip’ zijn goede wedstrijd met zijn tweede treffer (66’ ;2-1).

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Kaan Arslan, Joep Kivits, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Taeke Captein, Merlijn Kuijpers; Miguel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Bart van Gog, Julian Botterweck, Ties Mezenberg en Dayen Geerts.
Afwezig: Thijmen van der Vliet, Aroura Fofana en Jesse Dortmans.

OH Leuven O15 – Helmond Sport O15 4-2

Het team van Charles Kazlauskas keek halverwege tegen een 2-0 achterstand aan. Stagespeler Keano Manders verkleinde op aangeven van Jaden Janssen de achterstand, maar even later brachten de Belgen de marge weer terug naar twee (3-1). Via Elvi Zimuangana (assist van Keano Kuijpers) kwam de O15 wederom terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord was voor de thuisclub (4-2).

Westerlo O14 – Helmond Sport O14  7-3

Deze oefenwedstrijd ging over vier maal twintig minuten. Alhoewel het team van Bram van Wijk in drie van de vier periodes gelijke tred hield met deze Belgische tegenstander (2-2, 0-0, 4-0 en 1-1), kwam er toch een afgetekende nederlaag uit de bus. Aiden de Klerk, Tuzairo Obia en Fedde Westra waren de Helmondse doelpuntenmakers.

Westerlo O13 – Helmond Sport O13  2-2

Gelijktijdig met de O14 trad ook de O13 aan tegen Westerlo, ook deze wedstrijd kende een speeltijd van 4x20 minuten. Het team van Koen Coolen opende al vroeg de score, Roan van Maasakkers vond het net op aangeven van Jasper van Hees. Keeper Jin Coolen wist door het keren van een strafschop zijn team op voorsprong te houden.
In het tweede en derde kwart werden twee Helmondse treffers wegens vermeend buitenspel (grensrechters waren er niet) afgekeurd. In het vierde kwart boog Westerlo de achterstand in een 2-1 voorsprong om. Roan van Maasakkers werd vervolgens een strafschop onthouden nadat zijn uitbraak was gesmoord door vasthouden van een tegenstander. Uiteindelijk zorgde Zakariya Essanoussi in de slotminuten voor de verdiende gelijkmaker.