Helmond Sport / 01 september 2023

Helmond Sport heeft zich versterkt met Joeri Schroijen, de linksbenige multi-inzetbare speler wordt overgenomen van Willem II.

De 32-jarige Weertenaar heeft een schat aan ervaring, zo was hij in de Keuken Kampioen Divisie 356(!) keer actief. Hierin scoorde hij 55 maal en was goed voor 45 assists, deze hoge aantallen zijn mede te verklaren doordat hij zeer regelmatig als aanvaller fungeerde.

Het bericht gaat onder de foto verder.

20230901_JoeriSchroijen-01_0.jpg

In het seizoen 2013/2014 kwam hij in vier eredivisiewedstrijden uit, zijn loopbaan had hem destijds via Fortuna Sittard (waar hij in september 2010 in het betaald voetbal debuteerde) bij Go Ahead Eagles gebracht. In zijn daaropvolgende periode bij VVV-Venlo maakte hij ook kennis met Onze Club, hij kwam namelijk ook een paar wedstrijden uit voor het toenmalige gezamenlijke beloftenteam van VVV en Helmond Sport.

Later zou hij weer terugkeren naar Fortuna Sittard, om vervolgens via MVV en AO Xanthi (18 wedstrijden op het tweede niveau in Griekenland) weer bij VVV-Venlo uit te komen. Een jaar geleden maakte hij de overstap naar de Tricolores waar hij twintig wedstrijden speelde.

Technisch manager Jurgen Streppel: “We zijn blij dat we met Joeri een speler hebben kunnen toevoegen aan onze selectie die op meerdere posities uit de voeten kan. Joeri is een speler die veel energie in de wedstrijd legt. Dat is iets wat past bij Onze Club en wat het publiek in Helmond graag wil zien.”

20230901_JoeriSchroijen-04.jpg