Helmond Sport / 21 april 2022

Helmond Sport speelt vrijdagavond zijn voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander De Graafschap hoopt dat het seizoen in de vorm van de playoffs nog een vervolg krijgt, maar is daarbij mede afhankelijk van de afloop van de vierde periodestrijd.

Mocht Almere City erin slagen om via de vierde periode een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen, is de huidige negende plaats van de Superboeren in de KKD-ranglijst niet meer voldoende. In dat geval moet nummer acht NAC nog worden ingehaald, de achterstand op de Bredanaars bedraagt vier punten.
Een resultaat halen tegen Helmond Sport bleek in het afgelopen kalenderjaar een lastige opgave. Op de slotdag van het vorige seizoen werd directe promotie misgelopen door een 0-0 gelijkspel op De Vijverberg, dit seizoen werd er thuis met 0-1 verloren door een treffer van invaller Dylan Seys. In deze wedstrijd stond De Graafschap nog onder leiding van Reinier Robbemond, maar een maand geleden werd hij wegens de tegenvallende resultaten vervangen door zijn toenmalige assistent Jan Vreman. In de vijf wedstrijden onder leiding van “Mister De Graafschap” werden er (slechts) vier punten behaald.

De nu 56-jarige Vreman heeft deze eretitel niet ten onrechte gekregen, tijdens zijn volledige actieve carrière bleef hij de blauw-witten trouw. Dit resulteerde in bijna vierhonderd officiële wedstrijden verspreid over achttien aaneengesloten seizoenen. Vanaf 2003 is hij als trainer werkzaam bij De Graafschap. Na ruim tien jaar als jeugdtrainer en assistent-trainer van het eerste elftal te hebben gefungeerd, behaalde hij in 2015 zijn grootste succes door via de playoffs te promoveren naar de Eredivisie. Gaat hij dit zeven jaar na dato herhalen??

Toegangskaarten voor deze wedstrijd zijn online te verkrijgen via https://voetbal-helmondsport.iticketsro.com/
Tevens is het mogelijk om vrijdagavond tussen zeven en acht uur kaarten te kopen bij de administratie (ingang aan de achterzijde van de eretribune). De kassa's zijn wegens renovatie niet geopend!