Helmond Sport / 02 september 2021

Na een verblijf van drie jaar in de eredivisie komt FC Emmen weer op bezoek in het SolarUnie Stadion. Een waanzinnige inhaalrace zorgde er weliswaar voor dat de Drenten afgelopen seizoen niet rechtstreeks degradeerden, maar in de play-off sloeg in de strafschoppenserie tegen NAC Breda het noodlot alsnog toe.

Enige speler met een Helmond Sport verleden bij de Drenten is Jeroen Veldmate. In het seizoen 2009-2010 werd hij door FC Groningen verhuurd, daarvoor had hij al zeven wedstrijden in de eredivisie en twee play-off ontmoetingen voor Europees voetbal op zijn cv geschreven.
Na nog een jaar FC Groningen verhuisde hij samen met zijn broer Mark (die later ook nog voor Helmond Sport uitkwam) naar Sparta. Via Heracles en het Deense Viborg FF kwam de nu 32-jarige verdediger in juli 2017 voor de eerste keer bij FC Emmen terecht. Na een seizoen vertrok hij daar alweer, om na drie jaar Go Ahead Eagles (afgesloten met promotie naar de eredivisie) afgelopen zomer weer terug te keren.

GAE_Werkhoven.jpg

Jeroen Veldmate als speler van Go Ahead Eagles in actie tegen Helmond Sport.

Met enig gevoel voor overdrijving kan ook van (reserve-)keeper Kyan van Dorp worden gezegd dat hij een verleden heeft bij Helmond Sport, maar dit beperkt zich echter tot het feit dat hij in de voorbereiding van dit seizoen een aantal weken op proef was. De ex-keeper van Jong PSV koos echter voor FC Emmen, en hij was niet de enige die de overstap maakte naar de selectie van trainer Dick Lukkien. Teun Bijleveld, Jeff Hardeveld en keeper Michael Brouwer (allen van Heracles Almelo), Lorenzo Burnet (Deense HB Køge), Peet Bijen (ADO Den Haag), Peter van Ooijen (KFC Uerdingen), Mitch Apau (Patro Eisden, uitgeleend aan het Kroatische Slaven Belupo), Jeredy Hilterman (Jong FC Utrecht), Reda Kharchouch (Sparta), Kian Slor en Joël van Kaam (beiden gehuurd van FC Groningen) vormen samen een zeer indrukwekkend rijtje. Overbodig te zeggen dat FC Emmen met een seizoenstart van vier punten uit even zoveel wedstrijden allesbehalve tevreden kan zijn...