Helmond Sport / 17 maart 2022

Helmond Sport speelt vrijdagavond tegen NAC Breda. De Bredanaars zijn na een zeer matige seizoenstart bezig met een flinke opmars, de laatste zes wedstrijden werden allen in winst omgezet.

Winnen deden de geel-zwarten eerder dit seizoen ook in het Rat Verlegh Stadion tegen Helmond Sport. In een hemeltergend slechte wedstrijd trok het team van Edwin de Graaf in de slotfase aan het langste eind. De wissel van deze trainer (opvolger van Maurice Steijn, na een jaar zijn assistent te zijn geweest) pakte goed uit; vier minuten nadat Moïse Adiléhou in het veld kwam kopte deze voor het Afrikaanse Benin uitkomende verdediger uit een corner raak.

Dat NAC van Helmond Sport wint is overigens meer regel dan uitzondering, van de 27 onderlinge ontmoetingen in de Keuken Kampioen Divisie zijn er dat negentien. Slechts eenmaal won Helmond Sport, namelijk in het seizoen 2016/2017. De Helmondse doelpunten kwamen indertijd op naam van Steven Edwards (nu uitkomend voor SteDoCo in de Derde Divisie Zaterdag) en Teije ten Den (nu De Treffers in de Tweede Divisie), de Bredase tegentreffer kwam van Cyriel Dessers (nu Feyenoord, divisie bekend).

Dessers zou dat seizoen clubtopscorer worden met 22 goals. Momenteel is Ralf Seuntjens dat met twaalf treffers, maar het is de vraag of daar nog wat aan wordt toegevoegd. De geboren Bredanaar staat namelijk op het punt om een transfer te maken.

Wellicht dat Odysseus Velanas hem nog kan inhalen, deze Griekse middenvelder/aanvaller scoorde zesmaal in de laatste zeven wedstrijden. De nu 23-jarige Velanas heeft een verleden bij Helmond Sport, in het seizoen 2018/2019 werd hij een half jaar gehuurd van FC Utrecht.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar: https://voetbal-helmondsport.iticketsro.com/
Er is dus géén verkoop aan de kassa's van het SolarUnie Stadion!