Helmond Sport / 26 januari 2021

In de vijfde wedstrijd van 2021 treft Helmond Sport met Telstar voor het eerst dit kalenderjaar een club uit het spreekwoordelijke linkerrijtje. De Velsenaren staan achtste, met zeven punten meer dan het team van Wil Boessen.

Eerder dit seizoen wonnen ‘De Witte Leeuwen’ hun thuiswedstrijd tegen Helmond Sport (verdiend) met 2-0, beide goals kwamen op naam van invaller Sebastiaan Soto. De inmiddels tweevoudige Amerikaans international zal vrijdag echter niet in het SolarUnie Stadion aanwezig zijn, de spits met Chileense roots werd door zijn Engelse werkgever Norwich City FC vroegtijdig teruggeroepen van zijn verhuurperiode. Dit was niet de enige speler die trainer Andries Jonker recentelijk kwijtraakte, centrale verdediger Benaissa Benamar (Marokkaans jeugdinternational) werd weggekocht door FC Utrecht.

Daar staat echter wel de komst van Azerbeidzjaans jeugdinternational Ozan Kökcü tegenover. Deze 22-jarige aanvaller is in Haarlem geboren en is de twee jaar oudere broer van Orkun Kökcü. Allebei kwamen ze in hun jeugd uit voor FC Groningen en Feyenoord, laatstgenoemde speelt daar nog steeds. Ozan vertrok echter op jonge leeftijd naar Bursaspor, bij die Turkse club op het hoogste niveau kwam hij niet verder dan twee bekerduels. Na verhuurperiodes bij RKC Waalwijk en het Turkse Giresunspor (tweede niveau) vertrok hij in 2019 naar het Azerbeidzjaanse Sabah FK. Nu is hij wederom verhuurd, afgelopen weekend maakte hij als invaller zijn debuut voor Telstar tegen Jong AZ. In deze wedstrijd (2-2) scoorde de zeer offensieve rechtsback Ilias Bronkhorst zijn achtste treffer van het seizoen, dat zijn er vier minder dan clubtopscorer Glynor Plet.