Helmond Sport / 03 mei 2023

In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen is VVV-Venlo te gast in het GS Staalwerken Stadion. De Venlonaren staan, met nog drie wedstrijden te gaan, op de achtste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Aangezien dat de kans dat de vierde periodetitel naar een club buiten de top-acht gaat vrijwel te verwaarlozen is, mogen de geel-zwarten ervan uitgaan dat deze positie in de eindklassering recht geeft op deelname aan de play-offs.

Elf jaar geleden kwamen Helmond Sport en VVV elkaar voor het laatst tegen in de play-offs met dien verstande dat VVV in de eredivisie uitkwam. De aanloop naar dat tweeluik verliep opzienbarend. Een maand van tevoren had Guus Joppen al aangegeven dat hij de overstap van Helmond naar Venlo ging maken, op dat moment was uiteraard nog niet te voorspellen dat beide ploegen elkaar zouden treffen. Dat lag wat anders toen zes dagen voor de eerste confrontatie Jeffrey Altheer dezelfde keuze maakte. Trainer Hans de Koning liet in een reactie daarop zowel Joppen als Altheer geeneens meer toe tot de training, laat staan dat ze nog bij de wedstrijdselectie zaten. Zonder dit duo verloor Helmond Sport thuis met 1-2, maar maakte deze achterstand in de return weer goed. Uiteindelijk zou een schwalbe van Yanic Wildschut de Venlonaren een strafschop opleveren, en daarmee degradatie voorkomen. Bekendste speler aan Venlose zijde van toen (met de kennis van nu) was huidig international Steven Berghuis.

Voor de bekendste speler van nu valt de keuze op aanvaller Nick Venema. Dat is niet alleen omdat hij eerder dit seizoen in Venlo tegen Helmond Sport scoorde (na zijn houdbare openingstreffer werd het uiteindelijk 1-1 door Bram van Vlerken), met twaalf treffers is hij momenteel ook clubtopscorer. In totaal scoorde hij al 73 keer in de Keuken Kampioen Divisie voor resp. Jong FC Utrecht, Almere City en VVV.  

De kassa's van het GS Staalwerken Stadion zijn vanaf 19:00 uur geopend. Wil je online een kaartje kopen? Klik dan HIER.