Helmond Sport / 12 september 2023

Helmond Sport speelt a.s. vrijdag in het GS Staalwerken Stadion tegen TOP Oss. De eerste twee thuiswedstrijden van dit seizoen werden door het team van Bob Peeters winnend afgesloten, resp. 1-0 (FC Den Bosch) en 2-1 (sc Cambuur). De Ossenaren verloren beide uitwedstrijden, zowel bij FC Den Bosch (1-0) als Roda JC (2-0.) Het team van Ruud Brood (tussen 2004 en 2006 succesvol trainer van Onze Club) scoorde tot op heden alleen in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV (4-1). De Griek Konstantinos Doumtsios dankt zijn huidige positie als clubtopscorer aan zijn twee goals in dit duel. Deze 25-jarige aanvaller maakte een maand geleden de overstap van Levadiakos, waarmee hij op het hoogste niveau in zijn vaderland speelde.

Scoren deden de Ossenaren de laatste zeven wedstrijden in Helmond wel, de laatste keer dat dit niet gebeurde (4-0) was in april 2016. Deze wedstrijd staat ‘dubbel’ in de geschiedenisboeken; doelman Stijn van Gassel maakte (als invaller voor Wouter van der Steen) zijn debuut en het was tevens de grootste zege van Helmond Sport in de historie op de rood-witten. Bij Helmond Sport zorgden Steven Edwards, Gilian Justiana, Mounir El Allouchi en Roel van de Sande voor de treffers.

Laatstgenoemde is een van de vele spelers die voor beide ploegen uitkwamen. Mike Havekotte maakte onlangs de rechtstreekse overstap, daarnaast zijn er Berry Arends, Charles Kazlauskas, Chris van den Dungen, Daan Klomp, Dean van der Sluys, Dylan de Braal, Emrullah Guvenc, Erik Quekel, Erik Stock, Erik van der Ven, Fachry Tuasamu, Ferry de Regt, Garry de Graef, Grad Damen, Henry Schaefer, Jason Bourdouxhe, Jerry Taihuttu, Joris van Gerwen, Kenny Teijsse, Kevin van Veen, Kristof Aelbrecht, Lars Hutten, Lowie van Schijndel, Maickel Ferrier, Maikel Verkoelen, Marc Koot, Maurice Verberne, Orlando Smeekes, Remco Torken, Roel van de Sande, Ron Heesakkers, Teije ten Den en Thomas Beekman.