Helmond Sport / 14 oktober 2022

Helmond Sport ontvangt vanavond in het GS Staalwerken Stadion Willem II, het is alweer negen seizoenen geleden dat deze Brabantse derby op het programma stond. Toen was de uitslag 1-4 in het voordeel van de Tricolores, we moeten tot 1986(!) terug voor de laatste Helmondse zege. De recent overleden Rob Landsbergen was een van de doelpuntenmakers bij deze 2-0 overwinning.

Bij de 0-1 zege op Jong Ajax van vorige week raakten Eros Maddy en Peter van Ooijen geblesseerd, beiden ontbreken vanavond in de selectie. Daar staat tegenover de terugkeer na blessures van Wassim Essanoussi en Jarno Lion, beiden beginnen op de bank. Håkon Lorentzen en Gabriël Çulhacı staan in de basis.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Tom Beugelsdijk, Gabriël Çulhacı; Michael Chacon, Elmo Lieftink; Arno Van Keilegom, Håkon Lorentzen, Bryan van Hove; Martijn Kaars.
Op de bank: Wassim Essanoussi, Jarno Lion, Robin van der Meer, Gaétan Bosiers, Marcus Scholten, Dylan Dassy, David Mistrafović, Emir Terzi, Tarik Essakkati en de keepers Robin Mantel en Ahmed Azmi.
Geblesseerd: Eros Maddy, Peter van Ooijen, Jelle Goselink, Daniël Breedijk, Jafar Arias, Chris Kalulika en Dylan van Diepen.