Helmond Sport / 01 september 2023

Helmond Sport heeft de Sloveen Enrik Ostrc aangetrokken, de 21-jarige middenvelder komt de komende twee seizoenen uit voor Onze Club.

Het bericht gaat verder onder de foto.

20230901_EnrikOstrc-01.jpg

Tot voor anderhalf jaar geleden speelde Ostrc zijn wedstrijden voor NK Olimpija, in totaal kwam hij veertig keer uit op het hoogste niveau in Slovenië. Tijdens zijn debuut op slechts zeventienjarige leeftijd gaf hij met een prachtig doelpunt meteen zijn visitekaartje af. Daarnaast was hij actief in vijf kwalificatieduels voor de Europa League en Conference League.

Tijdens zijn laatste jaar in zijn vaderland stond hij al onder contract bij Troyes, deze Franse club nam hem in januari 2021 over maar verhuurde hem onmiddellijk terug aan zijn oude club. De laatste anderhalf jaar werd hij eveneens verhuurd, bij Lommel SK speelde hij negen wedstrijden in de Challenger Pro League, de Belgische tegenhanger van onze Keuken Kampioen Divisie. Verder kwam hij elfmaal uit voor vertegenwoordigende Sloveense jeugdelftallen, de laatste keer maart jl. voor Slovenië-O21 tegen Azerbeidzjan.

20230901_EnrikOstrc-03.jpg