Helmond Sport / 31 augustus 2023

Helmond Sport heeft zich versterkt met Anthony van den Hurk, de ervaren spits heeft een contract getekend voor twee jaar. De in Veghel geboren Van den Hurk werd in zijn vroege jeugdjaren bij het plaatselijke Blauw Geel ’38 opgepikt door FC Den Bosch. Op zijn dertiende maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van PSV, om zes jaar later weer terug te keren. Bij FC Den Bosch debuteerde hij in augustus 2012 in het betaalde voetbal, daarna kwam hij ook voor FC Eindhoven, De Graafschap en MVV uit in de eerste divisie. In deze 188 wedstrijden was hij goed voor 76 treffers en 14 assists.

Het bericht gaat onder de foto verder.

20230831_AnthonyvandenHurk-02.jpg

Aan zijn laatste seizoen bij MVV (17 goals in 28 wedstrijden) hield hij in 2019 een transfer over naar Helsingborgs IF dat op het hoogste niveau in Zweden uitkomt. In Zweden wist de spits in 71 wedstrijden 32 keer te scoren. Een jaar geleden tekende de nu 30-jarige Van den Hurk voor het Turkse Çaykur Rizespor dat hem de tweede helft van het afgelopen seizoen uitleende aan het Poolse Górnik Zabrze.

Van den Hurk speelde op jonge leeftijd een aantal jeugdinterlands voor Nederland, maar In de periode maart 2021 – juni 2022 kwam hij in zeven officiële interlands uit voor Curaçao, waarin hij tweemaal scoorde.

Technisch manager Jurgen Streppel over het aantrekken van Van den Hurk: “Met de komst van Anthony hebben we onze nieuwe aanvalsleider binnen. Er was veel interesse van andere clubs maar Anthony gelooft in de plannen van Helmond Sport. We zijn erg verheugd dat hij voor Onze Club heeft getekend.”

20230831_AnthonyvandenHurk-04.jpg