Helmond Sport / 18 maart 2022

Helmond Sport speelt vanavond in het SolarUnie Stadion tegen NAC Breda. Trainer Sven Swinnen mist, net zoals in de ontmoeting van afgelopen maandag met VVV Venlo, een groot aantal spelers. De pas zestienjarige Tarik Essakkati is daarom toegevoegd aan de selectie, hij neemt plaats op de bank. Deze jeugdspeler speelt normaliter in Helmond Sport-O16 als aanvallende middenvelder.
 
De Bredanaars zijn bezig aan een indrukwekkende reeks, de laatste zes wedstrijden werden allen gewonnen. Clubtopscorer Ralf Seuntjens met twaalf treffers maakt echter geen deel uit van de selectie, dit in verband met zijn aanstaande transfer. Wel van de partij is de nummer twee op de Bredase clubtopscorerslijst: Odysseus Velanas met zeven treffers. De 23-jarige Velanas heeft een verleden bij Helmond Sport, in het seizoen 2018/2019 werd hij een half jaar gehuurd van FC Utrecht.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Paul Fosu-Mensah, Robin van der Meer (aanv.), Kevin Bukusu; Boyd Reith, Lucas Defise, Maxime De Bie, Bryan van Hove; Thomas Beekman, Dylan Seys, Jellert Van Landschoot.
Op de bank: Dean van der Sluijs, Gaétan Bosiers, Jessy Hendrikx, Amoros Nshimirimana, Tarik Essakkati, Robin Mantel (keeper) en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Sander Vereijken (geschorst), Jarno Lion, Aaron Bastiaans, Jelle Goselink, Arno Van Keilegom, Ilias Breugelmans, Jules Houttequiet en Keyennu Lont.