Projecten

Helmond Sport draagt jaarlijks haar steentje bij aan diverse maatschappelijk activiteiten in de gemeente Helmond. Helmond Sport organiseert activiteiten zoals, spelers die voorlezen aan de jongste jeugd tijdens de Nationale Voorleesdagen en de Fan of the Match in samenwerking met FC Robinstijn.

Samen Leren met Helmond Sport is een mooi voorbeeld van integrale samenwerking van partners binnen de gemeente Helmond. Een verbinding tussen onderwijs, welzijn en sport maakt het mogelijk een compleet pakket van extra begeleiding aan te bieden aan 11 schoolklassen uit het voortgezet onderwijs in Helmond. Er wordt een afwisselend programma verzorgd rond thema’s als motivatie, groepsgedrag, samenwerken en gezond leven.

FC Robinstijn en Helmond Sport

Stichting FC Robinstijn laat voetbalwensen in vervulling gaan van kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. Het gaat hierbij om kinderen, die ernstig ziek zijn (geweest), kinderen met een beperking maar ook kinderen, die om een andere reden een moeilijke periode doormaken.

Nationale voorleesdagen

Door heel Nederland gaan bekende Nederlanders, ieder jaar in januari, het land in om kinderen voor te lezen. Ook de spelers van Helmond Sport doen hieraan mee.