Projecten

Helmond Sport draagt jaarlijks haar steentje bij aan diverse maatschappelijke activiteiten in Helmond en de regio. 

Met Heel Helmond Sport wil de club samen met een aantal partners Helmond en de regio sportiever en vitaler maken. Om het goede voorbeeld te geven zetten alle spelers van Helmond Sport zich een aantal uur per week in voor maatschappelijke en sportieve projecten in en om de stad.

Samen Leren met Helmond Sport is een mooi voorbeeld van integrale samenwerking van partners binnen de gemeente Helmond. Een verbinding tussen onderwijs, welzijn en sport maakt het mogelijk een compleet pakket van extra begeleiding aan te bieden aan 11 schoolklassen uit het voortgezet onderwijs in Helmond. Er wordt een afwisselend programma verzorgd rond thema’s als motivatie, groepsgedrag, samenwerken en gezond leven.

FC Robinstijn en Helmond Sport

Stichting FC Robinstijn laat voetbalwensen in vervulling gaan van kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. Het gaat hierbij om kinderen, die ernstig ziek zijn (geweest), kinderen met een beperking maar ook kinderen, die om een andere reden een moeilijke periode doormaken.

Nationale voorleesdagen

Door heel Nederland gaan bekende Nederlanders, ieder jaar in januari, het land in om kinderen voor te lezen. Ook de spelers van Helmond Sport doen hieraan mee.